Филтрирай по
Цена
от 22 лв. до 149 лв.
Страница 1 от 2

Продължителното гладене без нужните условия може да започне да изглежда отегчително и досадно, но ако си създадем комфортна обстановка, процесът става лесен и приятен. Един от компонентите, отговарящи за това условие е масата за гладене. Как да я подберете правилно ще разберем от следващия ни материал по случая.

Как да изберете дъска за гладене?

Практически, сходството между отделните варианти е еднакво и те представляват прости конструкции, предназначени да улеснят до голяма степен работата. Различията между тях може да се крият в отделните дизайн и конструкция, при които се регулира височината и начините на сгъване на краката. Най-разпространени са ножичните, където двата крака се пресичат и придобиват форма на буквата Х. Те притежават няколко степени на регулиране на височината - това е важно за стойката, която ще заемете в процеса.

Съществуват и модели със специално огнеупорно покритие, не позволяващо прогаряне с ютията. От функционална гледна точка, имате достъп до модели със специална стойка, върху която поставяте ютията, докато намествате плата. Има и предложения с електрозахранване до стойката на ютията.

Защо е важна за всяко домакинство?

На всеки от нас се налага да глади дрехи, дори да е периодично, а за някои хора е задължително всички дрехи и спално бельо да преминат през висока температура след изпиране - нещо, което е препоръчително за бебешките дрешки. Не е обаче най-удачния вариант да извършвате тази дейност върху матрака на спалнята например, поради опасността от изгаряне. Друга причина, както споменахме и по-рано е стойката, която заемате - добре е да избягваме натоварване на кръста или напрежение в гръбначния стълб. И не на последно място с един такъв аксесоар имате възможност да съберете всичко на едно място - маса, според височината Ви, поставка за ютия и близък контакт.
В събрано състояние не заема много пространство и позволява да се съхранява в някое скрито място, като определена ниша, зад вратата или под леглото. Така тя ще е винаги на Ваше разположение и няма да пречи, когато не е нужна.

Какви специфики да гледате при избор?

За да направите прецизен избор и да вземете най-доброто за Вас решение, трябва да се съобразите с фактори, като материал на изработката, размери, покритие и допълнителни функции:

  • Материал - представлява дървен плот от пресовани стърготини: шперплат, MDF, ПДЧ и др. Този тип обаче не е сред най-леките варианти и след време абсорбира влага и е възможна появата дори на миризми. Пластмасовите са по-леки и устойчиви на влагата. Те също са здрави и термоустойчиви. Металните обикновено са тежки, но изключително здрави и дълготрайни. След време обаче може да се появи корозия;
  • Размер на работната повърхност - той зависи от интензивността на употребата и наличното пространство в помещението. Предлагат се варианти с размери при класическите предложения от 110x30 до 120x38 cm. Настолните решения са по-компактни и техните параметри варират от 70х30 см;
  • Покритие - съществуват тънки памучни аналози, с най-разнообразни графични изображения по тях. Топлоустойчивата синтетика е най-често срещаната, защото е издръжлива на топлина и е дълготрайна;
  • Сред функционалните възможности се предлагат решения с вграден вентилатор, принудително изсмукващ парата и прилепващ дрехата към повърхността на плота, улеснявайки работата. Предварително нагрятата повърхност е друга функционална особеност на тези прибори, осигуряваща по-прецизното изпъване на плата.

Изберете Home-max

Само онлайн на Home-Max добрите възможности са на отлични цени и с повишено качество. При нас разнообразието от домашни дъски винаги е голямо и достъпно, а с по-горе описаните фактори за правилен избор се надяваме, че сме Ви улеснили в нелесната задача. Ако обаче изпитвате затруднения, свържете се с нашите колеги на посочените телефони - те ще Ви съдействат с избора и поръчката.

 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм