намери твоя HOMEMAX координатор електронен магазин (9.00-18.00 часа): 0882 820 410 / eshop@home-max.bg национален телефон: 0800 150 80  
   
homemax  

Простир за дрехи

Преди години простирахме на външни простори, но не винаги условията го позволяват. За целта на помощ идват специалните простири, за които ще поговорим по-долу и ще разберем как да направим правилния избор.

Какъв простор е подходящ за вас?

Достъпни са отделни видове, отличаващи се по своята форма, работна площ и начин на монтаж. По форма те са три вида, а именно вертикални, хоризонтални и таванни. Първите са подходящи за тесни помещения, докато вторите са за предпочитане, ако нямате проблем с пространството. Повечето от хоризонталните модели дори имат допълнителни разгъващи се крила, позволяващи удължаване на площта за поставяне на дрехи. Третите се монтират на тавана или на високо и изискват голямо разстояние един от друг.

Всички разновидности се сгъват или прибират до компактни размери, когато не се използват, така че да е възможно прибирането им в малко пространство, например под кревата или зад вратата. Според позиционирането се делят на монтиращи се на стена, такива, които стоят на пода и трети, по-скоро използвани като допълнителни - не основни - закачащи се за радиатор. Първите стоят фиксирани на стената и просто се разгъват напред и се прибират обратно, когато не се използват, по компактни са, но пък статични.. Вторите се разпъват на пода, предимството при тях е, че са мобилни - можете да ги разположите на терасата или до отоплителен уред. Единственият недостатък е, че и в сгънато положение не е най-компактното решение.

Какво трябва да знаете при избор?

За да направите правилен подбор е нужно да си зададете няколко въпроса, отговорите на които ще Ви дадат отправните точки:

  • Решете какъв вид ще Ви е необходим? Някои варианти на стенните простори са въжени, което не предполага да се използват за тежки неща:
  • Къде ще използвате новата си придобивка? Стенните са за употреба в затворени помещения - между две стени, подовите могат да се използват в стаята или на балкона, а малките допълнителни е необходимо да се закачат - най-често за радиатор;
  • Вземете под внимание условията при употреба! Важно е материалът на изработка да не е податлив на корозионни и разрушителни процеси, ако приборът ще стои във влажна или мокра среда. Такива материали са пластмасата, алуминия, неръждаемата стомана.

Важно е да отбележим, че всеки от тях е изработен от тънкостенни и леки профили, правещи цялата конструкция с нищожно тегло, а сгъването и разгъването им се извършва с едно движение на ръцете.

Само дрехи ли могат да се простират?

Разбира се можете да прострете всичко на тях. За спалните комплекти и обемните якета се препоръчват подови сушилници, а за бельо и аксесоари - закачащите се за радиатор. За всички останали дрехи можете да използвате всички предложения.

Богатото разнообразие онлайн в Home-Max ще Ви помогне да вземете най-рационалното решение. При въпроси за конкретен артикул можете да пишете на нашата Facebook страница HomeMax Bulgaria.

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
Съгласен съм