Филтрирай по
Цена
от 3 лв. до 128 лв.

Преди години простирахме на външни простори, но не винаги условията го позволяват. За целта на помощ идват специалните простири, за които ще поговорим по-долу и ще разберем как да направим правилния избор.

Какъв простор е подходящ за вас?

Достъпни са отделни видове, отличаващи се по своята форма, работна площ и начин на монтаж. По форма те са три вида, а именно вертикални, хоризонтални и таванни. Първите са подходящи за тесни помещения, докато вторите са за предпочитане, ако нямате проблем с пространството. Повечето от хоризонталните модели дори имат допълнителни разгъващи се крила, позволяващи удължаване на площта за поставяне на дрехи. Третите се монтират на тавана или на високо и изискват голямо разстояние един от друг.

Всички разновидности се сгъват или прибират до компактни размери, когато не се използват, така че да е възможно прибирането им в малко пространство, например под кревата или зад вратата. Според позиционирането се делят на монтиращи се на стена, такива, които стоят на пода и трети, по-скоро използвани като допълнителни - не основни - закачащи се за радиатор. Първите стоят фиксирани на стената и просто се разгъват напред и се прибират обратно, когато не се използват, по компактни са, но пък статични.. Вторите се разпъват на пода, предимството при тях е, че са мобилни - можете да ги разположите на терасата или до отоплителен уред. Единственият недостатък е, че и в сгънато положение не е най-компактното решение.

Какво трябва да знаете при избор?

За да направите правилен подбор е нужно да си зададете няколко въпроса, отговорите на които ще Ви дадат отправните точки:

  • Решете какъв вид ще Ви е необходим? Някои варианти на стенните простори са въжени, което не предполага да се използват за тежки неща:
  • Къде ще използвате новата си придобивка? Стенните са за употреба в затворени помещения - между две стени, подовите могат да се използват в стаята или на балкона, а малките допълнителни е необходимо да се закачат - най-често за радиатор;
  • Вземете под внимание условията при употреба! Важно е материалът на изработка да не е податлив на корозионни и разрушителни процеси, ако приборът ще стои във влажна или мокра среда. Такива материали са пластмасата, алуминия, неръждаемата стомана.

Важно е да отбележим, че всеки от тях е изработен от тънкостенни и леки профили, правещи цялата конструкция с нищожно тегло, а сгъването и разгъването им се извършва с едно движение на ръцете.

Само дрехи ли могат да се простират?

Разбира се можете да прострете всичко на тях. За спалните комплекти и обемните якета се препоръчват подови сушилници, а за бельо и аксесоари - закачащите се за радиатор. За всички останали дрехи можете да използвате всички предложения.

Богатото разнообразие онлайн в Home-Max ще Ви помогне да вземете най-рационалното решение. При въпроси за конкретен артикул можете да пишете на нашата Facebook страница HomeMax Bulgaria.

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм