Филтрирай по
Материал
Брой на пръчките
Цена
от 2 лв. до 109 лв.

Все още много хора предпочитат стандартния начин на сушене пред скъпите, неикономични машини. Нека разгледаме предимствата на просторите за таван и начина им на монтиране.

Какви са предимствата?

Защото имат неоспорими предимства - са предпочитане от болшинството:
Възможности за регулиране на височината;

  • Поради тяхната височина, позволяват сушенето на обемисто бельо, като чаршафи, одеяла и др;
  • При добре направен монтаж, могат да издържат на голямо тегло и натоварване;
  • Не заемат полезно пространство защото се намират върху тавана и се монтират на терасата, където е по-проветриво;
  • През топлите месеци изсушаването става бързо и дрехите не се намачкват допълнително;
  • Поради простата си и елементарна конструкция, всяка повредена част е лесна за подмяна;
  • И не на последно място - цената - едно от водещите предимства при избор.

Как да изберете подходящия простор?

Както всички съвременни продукти, така и този има много разновидности и човек лесно би се объркал какво точно да предпочете. Ето защо по-долу ще дадем някои фактори, които да вземете предвид и те ще насочат вниманието Ви точно към предназначения за Вас артикул.

Изборът започва с броя на членовете на семейството. Ако те са четири или повече, по-добре вземете най-големият вариант със здрава метална конструкция и повече на брой въжета.

Поинтересувайте се за характеристиките на отделните модели и заложете на максималното препоръчително от производителя тегло. Ако сте многочленно семейство, то вземете възможно най-устойчивото и монолитно решение. При употребата на автоматична пералня машина, теглото на прането лесно се изчислява.

Ако се нуждаете от дълъг простир, имайте предвид, че конструкцията ще е подложена на голямо натоварване под натиска на мокрото пране, така че заложете на стоманените аналози. В тази връзка, насочете внимание към неръждаемата стомана, защото обикновената ще започне да ръждясва след време и ще оставя петна.

Как се монтира?

Процесът по монтажа не е никак сложен и не изисква специални умения. След, като вече сте получили новия си простир за таван, наложете го на мястото, където той трябва да остане за постоянно. Най-добрия вариант е някой да Ви помага в това, така че устройството да бъде правилно и точно позиционирано на мястото. Сега отбележете с маркер точките за пробиване на отворите за скрепителните елементи.

Свалете прибора на пода и пробийте отворите на белязаните с маркера точки и с винтовете фиксирайте крепежните скоби. Тук следва да вметнем, че ако основата е бетон или тухла е нужно да използвате дюбели поне 6 мм. Ако основата е дървена, то достатъчни ще са самонарезни винтове за дърво. В зависимост от избрания модел, въжетата се прокарват по различен начин, но за подробности обърнете внимание към инструкциите от производителя.

Изберете Home-max

Ако сте привърженик на качествените продукти на достъпни цени, то смеем да заявим, че се намирате на правилното място. Заповядайте онлайн на Home-Max, където освен огромното разнообразие на продуктите, Вие ще получите адекватно клиентско обслужване, отлично подготвени експерти, готови да споделят професионалното си мнение с Вас и добре организиран екип за обслужването Ви. Очакваме Ви!

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм