Вакуумни торби за дрехи

Филтрирай по
Цена
от 1 лв. до 5 лв.
Страница 1 от 2

Вакуумните торби за дрехи не са нови принадлежности и употребата им все повече навлиза в съвременното домакинство, поради своите неоспорими предимства. За това ще стане дума в статията ни, която ще опише тяхното предназначение.

Защо са ви нужни вакуумни пликове?

Както знаете, при поставянето на дрехите в гардероба, те заемат толкова място, колкото е дебелината на материите им. Тоест, зимното ни облекло ще заема значително по-голямо пространство в гардероба от лятното. Тези иновативни продукти обаче премахват тази разлика и всъщност освобождават много място. Как ли?!

Те се вакумират, при което въздухът отвътре се изсмуква и обемността на съдържанието вътре в тях значително намалява. В същото време, намиращите се в тях неща са надеждно защитени от прах, влага, мухъл и др. Позволяват тяхното съхранение в килера, където ще заемат минимално място от иначе оскъдното пространство в подобно помещение.

Как се използват?

Предназначени са за многократна употреба, но за да са пълноценни е изключително важно, да не са пробити никъде и целостта им да е напълно запазена. Работата с тях започва в следната последователност:

  • Всичко, което възнамерявате да “консервирате”, трябва да е изпрано и изсушено;
  • Предварително се уверете, че в джобовете им няма метални остри предмети или копчетата по някаква причина няма да пробият найлоновия материал на пакета;
  • Уверете се, че закопчаването се извършва свободно и самия плик не е препълнен с вещи;
  • Цялото съдържание във вътрешността да е разположено равномерно, така че след изсмукване на въздуха отвътре, продуктът да стане плосък и тънък;
  • Вакуумирането се осъществява с прахосмукачка, но не бива да се прекалява, защото е възможно материята да се скъса. Обикновено 30 секунди задържане са напълно достатъчни;
  • Веднага след приключване на процеса по изсмукване, затворете клапана плътно;
  • Не съхранявайте в близост до отоплителни уреди.

Могат ли да се използват за друго, освен за дрехи?

Разбира се, те позволяват поставянето и запазването на различни кърпи, хавлии, халати и всякакви продукти, изработени от плат. Позволяват също поставяне на храни с цел по-дълготрайното им запазване, защото при безвъздушна среда се елиминира образуването и развитието на мухъл, плесен и разграждащи процеси. Тоест, по този начин храната ще се запази годна за консумация доста дълго време с всичките си вкусови и хранителни качества.

Вероятно вече забелязвате колко много пространство могат да Ви спестят тези малки и евтини допълнителни приспособления за опаковане и съхранение. Те са изключително евтини и се предлагат в различни големини, за да стане приложението им по-обширно и във всякакви условия. Най-голямото им предимство обаче е, че са евтини и лесно достъпни.

Изберете вакуумен плик от home-max.bg

При нас в Home-Max има огромно разнообразие от тях и с лекота по всяко време онлайн можете да направите своя избор. В случай обаче, че се чувствате неуверени в подбора, не пропускайте да потърсите нашите консултанти. Те притежават нужните познания, за да Ви дадат правилните насоки и съвети за покупка. Заповядайте дори още сега.

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм