Филтрирай по
Размери
Декор
Цена
от 24 лв. до 134 лв.
Страница 1 от 1

В днешно време не можем да си представим комфорта по време на сън без олекотена завивка. Тя дава свобода на движенията и лека топла прегръдка. Нека разгледаме какви видове има и на какво да обърнем внимание по време на избора.

Какви олекотени завивки да изберем

На първо място, преди да започнете да търсите е добре да определите какъв размер искате да е Вашата нова завивка – двойна за спалня или единична. Изборът е ясен, когато става дума за един човек, но когато говорим за двама души, нашите клиенти имат различни предпочитания. Някои двойки предпочитат да спят с обща завивка, но други вече са се сблъсквали с проблема „Нейната страна е по-голямата“ и предпочитат да се завиват със самостоятелни завивки със стандартен единичен размер. Изборът на размер обаче е най-лесната част. Защо ли? Четете нататък!

С какво да се съобразим

Както знаем има хора тип „Умирам от жега, нека отворим прозореца“ и противниците им „Умирам от студ, дай и твоята завивка“ (дори през юли). Това е ключовият момент при избор на завивка. Тя може да бъде с различен пълнеж и дебелина.
Основната разлика между зимни и летни завивки е мярката „грам на квадратен метър“ (гр/м2). Летните съответно са по-тънки и се характеризират приблизително със 100 – 150 гр/м2, всесезонните (или сезон пролет/есен) са около 200 гр/м2, а зимните – 300 гр/м2. Тук е моментът да Ви споделим за един вариант, който е изключително търсен през последните години, а именно – всесезонна завивка, която се състои от две леки, летни завивки, които през зимата се закопчават в една с копчета тип „тик-так“ – по този начин не усещаме дискомфорт от това, че сме с две завивки.

Какви видове има

Преди да вземете финално решение е добре да се запознаете и с видовете пълнежи за олекотени завивки:

  • естествен пух – най-добрият избор, който можете да направите. Естественият гъши пух има свойствата да не задържа влагата, поради тази причина са подходящи за всеки сезон. Освен това, когато искате да ги приберете – пълнежът има способността да се компресира много и след това да възстанови формите си;
  • вълна – отново естествен материал, който е изключително предпочитан за пълнеж на зимни олекотени завивки. Свойствата й също позволяват да не се задържа влага;
  • синтетичен – сликонови фибри или полиестерни влъкна. Те са бюджетно решение и са подходящи за хора с алергии към пух.

Как помага в избора ни Home-Max

HomeMax е доказал се търговец и в стоките за дома. Именно поради тази причина в нашия онлайн магазин ще откриете завивка, такава, в която ще се влюбите. Не се колебайте, а се свържете с нас!

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм