Филтрирай по
Материал
Цена
от 0 лв. до 39 лв.

Чашите могат да бъдат скъп подарък за ценители, перфектният прибор от сервиза на празничната трапеза и необходимост във всеки дом.
Някои хора не отдават особено значение на чашите – техния вид, цвят, материал - а те всъщност са ни необходими навсякъде и по всяко време. Повечето от нас сутрин пият кафе или чай, сипват си чаша вода и отиват на работата, където може би имат лична фирмена чаша... в почивния ден отиваме на пикник и взимаме пакета с пластмасови чашки, за да има за всички, а вечер, когато поканим гости подбираме внимателно чашите за вино според вкуса на всеки гост.

Какви чаши да изберем

Чашите на първо място трябва да ни харесват и да подхождат на останалата част от сервиза. Какво имаме предвид? - Първо е добре да бъдат стилово съчетани – без значение дали сте избрали романтичен винтидж или модерен минимализъм, нека чашите Ви, за чай или вино се вписват в този стил. Второ, когато се колебаете между материалът на изработка, например порцелан или керамика – отново изберете спрямо Вашите, по този начин, когато Ви се наложи да извадите и тях на масата, те ще се вписват в цялостната концепция.

Какви видове ще открием в раздела

Основно чашите се делят според напитките, които сипваме в тях:

  • за кафе или чай: тези чаши в повечето случаи са порцеланови, с дръжка. За кафе са предпочитани по-мъничките чашки, докато чая и млякото сме свикнали да поднасяме в по-дълбоки и обемни чаши. Има и изключения, наприм за ирландско кафе се използват стъклени чаши с къси, дебели столчета, те са предпочитани и когато искаме да поднесем по-атрактивно кафето си, например с бита сметана;
  • водни: те са най-разпространени, предимно стъклени, високи чаши. При тях може да се избира изрисувано или изчистено стъкло, както и стандартна или нетипична форма;
  • за бира: предпочитаните чаши за бира са с къси, дебели столчета и с тумбеста форма;
  • за вино и шампанско: знаете различното вино се поднася в различна чаша. Сигурно сте чували, че виното променя вкуса си според чашата – твърдение, което първоначално било използвано от майстор на фино стъкло, за да запази работата си, но по-късно било доказано от японски учени. Например за червеното вино се използват високи, тумбести чаши, докато за пенливо вино се избират чаши с по-къси столчета, по-тесни;
  • за уиски: познатите на всички ниски стъклени чаши с широко гърло, без столче;
  • други: за друг твърд алкохол като водката също има специални чаши, както и за различни шотове или просто пластмасови чашки за полеви условия.

Как помага в избора ни Home-Max

С голямото си разнообразие, разбира се! При нас ще видите изрисувани празнични чаши или изчистени цветове с класически форми. Разгледайте категорията, сигурни сме, че ще откриете чаши, в които ще се влюбите! А най-хубавото е, че можете да ги комбинирате с други прибори.

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм