HomeMax раздава близо 600 кг мед на домове за стари хора

HomeMax раздава близо 600 кг мед на домове за стари хора

Близо 600 кг мед произведоха пчелните кошери, които HomeMax разположи върху магазините си из цялата страна. Той ще бъде дарен на домовете за стари хора в София, Бургас, Варна, Плевен, Пловдив, Русе и Стара Загора в началото на идващата 2017-а година. Инициативата „Градските пчели на HomeMax” се провежда за втора поредна година и целта й е да покаже, че пчеларството може да се развива и в градски условия, а произведеният мед да бъде използван за благотворителност. С реализацията на този експеримент HomeMax цели да привлeче вниманието на обществеността върху пчелите и тяхната незаменима роля в нашия живот. Без тяхната дейност растенията ще загинат, а това ще се отрази на живота на всички същества.

Най-много мед през тази година произведоха кошерите върху магазина на HomeMax в Бургас. За тях се грижи Георги Кръстев. Той беше награден за усилията си на официална церемония в магазина на търговската верига на бул. „Владимир Вазов“ №83 в София. Ваучери за покупки и грамоти получиха и другите негови колеги, които се грижат за градските пчелички на HomeMax във Варна, Плевен, Русе, София и Стара Загора.

Инициативата на търговската верига продължава и през следващата година. Кошерите въхрху всички обекти на HomeMax са подменени с нови, като от веригата се надяват на още по-голям добив на мед, който да дарят.

 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм