Филтрирай по
Цена
от 0 лв. до 132 лв.
Дюбел с метален пирон LTX 10x180мм
Дюбел с метален пирон LTX 10x180мм
119.00 / КУТ
Продажба само в магазините
Дюбел с метален пирон LTX 10x160мм
Дюбел с метален пирон LTX 10x160мм
97.99 / КУТ
Продажба само в магазините
Дюбел с метален пирон LTX 10x140мм
Дюбел с метален пирон LTX 10x140мм
87.99 / КУТ
Продажба само в магазините
Каменна вата Technolite Extra 1200x600x50 mm
Каменна вата Technolite Extra 1200x600x50 mm
3.75 / кв.м.
Продажба само в магазините
Стъклотекстилна мрежа
webertherm
Стъклотекстилна мрежа webertherm
1.99 / кв.м.
Продажба само в магазините

Топлите месеци са време, в което да се заемем с ремонтните дейности. Една сериозна стъпка е поставянето на топлоизолация. Важно е да направим правилният избор, за да можем да задържим топлината вътре – където й е мястото и да понижим сметките си за отопление. На практика това е инвестиция в бъдещето, от която не е добра идея да се опитваме да правим икономия.

Какви материали за топлоизолация ще открием в раздела

Има няколко основни показателя, според които се определя какъв материал ще изберем. Основните са – топлоизолационни качества, якост, гъвкавост, живот, горимост и паропропускливост.

  • EPS – експандиран полистирен, по-познат като стиропор – бял на цвят с топчесто-зърнеста структура, изключително лек материал, поради високото съдържание на въздух, отнсително мек на допир. Подходящ е за полагане под покриви, както и по външни или вътрешни стени, за всяко от местата обаче се използват плоскости EPS с различни характеристики. Според описаните по-горе показатели белият полистирен е с много добри изолационни качества, висока паропропускливост, лесен за полагане, не е пожароустойчив, животът му е под 20 години;
  • XPS – екструдиран полистирен, познат на повечето хора като фибран. Изработва се от същия материал като EPS-a, но по друга технология. Има и влагоизолиращи свойства. Подходящ е да се използва по цокъла на сградата, отлични показатели за топлопроводимост, плътност и якост, живот под 20 години, слаба паропропускливост, трудно запалим;
  • Вата – може да бъде каменна, каменно-минерална, стъклено-минерална. Естествен влакнест материал, произвежда се от камъни с вулканичен произход, смола и други. Този материал предлага добра топлоизолация, шумоизолация, висока степен на паропропускливост, пожароустойчива, трудна за монтиране, поради голямото си тегло. Подходяща за полагане върху стени, тавани и подове.
  • Аксесоари – необходими артикули за монтажа - дюбели, болтове, мрежа.

Каква е разликата между вътрешна и външна изолация

И двата вида полагане имат своите предимства и недостатъци.
За външната изолация е важно да се отбележи, че освен задържането на топлината през зимата, тя дава отражение и през лятото, когато слънчевите лъчи не нагряват директно стените, по този начин се запазва прохлада в помещението. Друг съществен плюс е, че предпазва и от влага, поради причината, че през зимата студът не се „залепва“ директно за стените, а остава изолиран. В допълнение, чрез поставяне на външна изолация се обновява облика на сградата. Като недостатъци можем да отбележим – цената, трудоемкостта, заради която понякога имаме нужда от услугите на алпинист, както и зависимостта от метеорологичните условия за монтаж.

Вътрешната излация е значително по-евтина, не позволява на топлината да излезе бързо от стаята, можем да я направим и сами, без да се ангажираме с майстори. При този вид недостатъците са свързани с незащитеността ни от влага, също така се отнема макар и минимална част от площта на стаята.

Най-добрият вариант, който можете да изберете е комбинация от външна и вътрешна изолация.

Как помага в избора ни Home-Max

Като строителен супермаркет се стремим да предложим богат асортимент от изолационни материали, с които да подобрите своя дом. Ако все още имате въпроси, заповядайте в удобен за Вас търговски обект, за да се допитате до нашите консултанти.

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм