Филтрирай по
Цена
от 32 лв. до 4749 лв.
Страница 1 от 1

Скелето е временна конструкция, използвана от работниците при обновяване, поддръжка, ремонт или почистване на сграда. Тя има за цел да ги запази в безопасност, да им осигури лесен достъп и да позволи подобрена ефективност. Тази конструкция трябва да е достатъчно стабилна и сигурна, за да може да издържи работниците, инструментите и строителните или почистващи материали, поставени върху нея..

Какви видове скелета има

Скелетата биват различни видове, спрямо начин на захващане и приложение - фасадни, окачени, строителни, подвижни. Ние в ХоумМакс предлагаме:

  • Модулно скелете - моделите са мобилни с колелца и могат да се  използват навсякъде, където има нужда от максимална подвижност и ефективност - например почистване и поддръжка или други специфични дейности. Самото скеле представлява подвижна компактна конструкция, с включена работна площадка и странични защити, която може да бъде премествана или прибутвана върху собствени колела. Най-голямото им предимство е възможността за постепенно преместване, без да се налага да бъдат разглобявани и отново сглобявани. Идеално решение за бърз ремонт на тавани. Те са с леки алуминиеви конструкции с бърз и лесен монтаж, изградени на модулен принцип, позволяващ да бъде сглобено от много и различни по вид отделни елементи, с различна форма, височина и ширина. Когато за нуждите на клиента е необходима на усложнена строителна форма, модулното скеле предоставя разнообразни решения и е правилният избор. Голямо предимство е компактното му складиране;
  • Алуминиево скеле - използва се за прости строителни и ремонтни дейности. Такива могат да бъдат, боядисване и обновяване на фасадата, монтаж на климатик или вентилация. Предлаганите в нашия онлайн магазин варират от 2 до 5 метра височина. Малките алуминиеви скелета са значително по-леки от стоманените и благодарение на това могат лесно да бъдат транспортирани там, където са необходими. Ниското тегло също кара структурата да се разгъва бързо и с повече лекота;
  • Резервни части - винаги може да се наложи да вземете нещо допълнително или да има елемент, който е необходимо да бъде подменен. При нас ще откриете  стабилизатор или подпорен крак, колело за алуминиево скеле или колело ф100.

За какво служат конструкциите

Скелетата служат за краткосрочни ремонтни дейности – вътрешни и външни, при обекти с не толкова голяма площ. Предназначено е за употреба при домашни ремонти и при професионални такива, а някои са подходящи само за непрофесионална употреба. Подходящо е за вътрешни ремонти – изграждане на инсталации, поставяне на вътрешна топлоизолация и т.н. 

Сред големите му плюсове се нареждат лекотата и улеснената подвижност. Основната конструкция осигурява достигане до определена височина, а някои модели позволяват надстройка, която дава допълнително метри нагоре. Осигурява стабилност и удобство при работните дейности. Монтажът и демонтажът са лесни, поради използвания материал - алуминий. А съхранението е компактно и удобно.

Когато избирате трябва да се съобразите с максималната височина на работа и товароносимостта на платформата. А някои модели позволяват монтаж и демонтаж без допълнителни инструменти. 

Когато използвате скеле, спазвайте основните правила за безопасност - може да се катерите само по вътрешната част на скелето. Може да инсталирате скелето само върху равна повърхност с подходяща товароносимост. Позицията на скелето трябва да се провери с нивелир за вертикална и хоризонтална изправност. Максималният допустим наклон е 1%. Скелета, които не са оборудвани с механизъм за променяне на височината трябва да се нивелират с помощта на здрави трупчета против приплъзване. Преди да ползвате скелето, уверете се че са взети всички мерки за безопасност и че скелето е издигнато според инструкциите за ползване. Ако е нужно, предпазете скелето от накланяне с противотежести/баласт и опорни крака. 

Как да поръчаме от HomeMax

При нас ще откриете лесни за използване, монтаж и съхранение скелета с различни височини, площи и товароносимост на платформата. Можете да поръчате лесно и бързо през нашия онлайн магазин скеле на разумна цена, с доказано качество при това с доставка до удобен наш магазин или директно до ваш адрес.

 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм