Плоскости от поликарбонат и полистирол

Филтрирай по
Цена
от 3 лв. до 119 лв.

В строителния бранш често се налага употребата на поликарбонатни плоскости, поради техните неоспорими предимства. Какви са те и къде е удачно да използваме този материал ще разберем сега, както и техните разновидности и методи за правилен избор. Очаква Ви ценна информация, така че продължете да четете.

 

За какво и къде се използват?

Често се прилагат в направата на пластмасови покриви на беседки или оранжерии, както за прозрачни преградни стени в офис и жилищните помещения. По този начин значително се ускорява строителния процес. А вземайки предвид, че цената на тези елементи не е висока, гъвкави са и устойчиви на леки удари, те стават чудесна алтернатива на много други подобни аналози.

Полистиролът пък представлява продукт, приличащ на стъклото, но е пластмасов, по-гъвкав и издържащ на умерени механични въздействия и огъвания. Служи отново за създаване на различни навеси, преградни стени, спирки, рекламни площи и др. Устойчив е на слънчевите лъчения и се характеризира с продължителен експлоатационен период.

 

Какви разновидности има?

Към момента се предлагат отделни варианти, между които можем да избираме по време на покупка. Те се отличават по:
• дебелина - тя е в доста широк диапазон, започвайки от 4, 6, 8, 10 и т.н. до 25 мм. Това позволява всевъзможно приложение в най-различни области;
• прозрачност - тук Ви очакват множество разноцветни варианти, като най-разпространени са прозрачния и синия. Тяхната светопропускливост е в диапазона от 65 до 80 %. Съществуват и матови полупрозрачни модели, не пропускащи слънчевата радиация;
• устойчивост - показателите за механична устойчивост зависят от марката и структурата на материала. Степента на огъване зависи пък от дебелината. Колкото тя е по-голяма, толкова по-малко може да бъде деформиран и обратно. Подава се на абразивно въздействие тип пясък и лесно се надрасква при контакт с достатъчно твърди частици;
• други - Повечето производители гарантират дълготрайност на продуктите си поне 10 години със запазване на техническите им характеристики (в случай, че се спазват условията за експлоатация и поддръжка). Те притежават и страхотна шумоизолация, поради специфичната си структура.

 

Как да изберете?

За да може покупката Ви да изглежда добре дълги години и да изпълнява предназначението си, тя трябва да бъде избрана правилно. Нека разгледаме няколко задължителни точки, на които да обърнете внимание.

На първо място застава дебелината. Ако ще стои на открито, не препоръчваме да прибягвате към минималната. Всичко зависи според натоварването, прилагано върху продукта - вятър, натрупване на сняг през зимата, вода и т.н. Най-често са предпочитани от 6 до 10 мм. Обърнете внимание на размера на отделните листове и сметнете общата квадратура.

После следва цвета - той е разнообразен. Има зелен, син, тюркоазен, бронзов и дори напълно прозрачно. Тук всичко е въпрос на вкус.

Колкото и странно да звучи, поради приликата на отделните варианти, марката е от значение. Популярните производители нанасят покритие за защита от ултравиолетовите лъчи.

 

Какво се предлага в Home-max.bg?

В онлайн магазина на Home-max сме приготвили доста голяма гама от разновидности на поликарбонат и полистирол, отличаващи се по размери и цвят, степен на прозрачност и марка. Разбира се и ценовите диапазони също са различни и съобразени с предоставяното качество, така че заповядайте!

 

Защо да купите от Home-max.bg?

Защото тук Ви чакат най-разнообразни предложения на цени, напълно съобразени и съпоставими с качеството. Също обслужването ни е на максимално ниво и с нужната гъвкавост, за да не чакате дълго време отговор от оператор. Последните между другото са с дълъг практически опит в областта, възползвайте се.

Винаги голямо разнообразие, отговарящо на широкоспектърното потребителско търсене, а сайтът ни е толкова интуитивен и лесен за пазаруване, че със сигурност без никакви усилия ще намерите търсеното. А ако все пак изпитвате затруднения, свържете се с нас, на линия сме и Ви очакваме!

 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм