Подово отопление за баня

Филтрирай по
Марка
Вид
Цена
от 4 лв. до 529 лв.
Страница 1 от 2

Преди зимния сезон сме изправени пред важния избор с какво да се отопляваме. Разбира се има много въпроси, на които трябва да си дадем отговори, преди да вземем крайното решение. Нека разгледаме един по-здравословен и икономичен начин за отопление на дома, който осигурява комфорта на цялото семейство.

Какво е подово отопление и какви видове има

Подовото отопление представлява електрически нагреватели или водни тръби, които са вградени в самия под.
Да, правилно си представяте, че когато ставате сутрин от сън ще стъпвате по затопления под, без да Ви пари, разбира се.
Два са основните вида подово отопление - водно и електрическо. Различават се, както става ясно от главния източник на топлина и начин на монтиране. И при двата вида няма да имате проблем с избора на подова настилка, защото са подходящи за всеки тип, стига да има обозначение (на настилка), което гарантира безопасното използване над подово отопление.

Може ли да се използва за основно отопление на дома

Да, макар и по-рядко срещано подовото отопление е подходящо за основно отопление на дома. Причината се крие в принципа на действие. Всеизвестен е физическият закон, който гласи: „Топлият въздух се разширява и издига нагоре, докато студеният слиза надолу.“ Точно в този постулат се крие ключът. Подовото е разположено в най-ниската точка на помещението и с непрекъснато подаване на енергия то поддържа топлина в стаята на нивото, което обитаваме. Именно правилното разпределение на топлината го прави максимално ефективно.

Този тип отопление е и по-здравословно, защото не изсушава въздуха, чрез обдухване и завъртането му.

Можете да изберете захранване с:

  • пелети;
  • слънце;
  • газ;
  • електричество.

По този начин ще бъде оптимално решение за Вашето отопление.
Поддържа се много лесно – единствено е необходимо след минимум 5 години да му направите профилактика – да се почисти от наслагвания.
Единственият минус, който можем да отбележим при водното е, че загрява помещението след няколко часа, в сравнение с други уреди. Разбира се, пред всички плюсове, които изброихме, това едва ли ще е пречка за Вас, но сме длъжни да го споменем.

Как се монтира

Първо, преди монтирането трябва да предвидите разположението на мебелите.
Трябва да подготвите базата. При водното подово, първо облепете стените, след това положете панелите. Вече можете да преминете към свързване на тръбите и монтирането им. За финал сложете замазка или лепило и подовата настилка.
При електрическият вариант първата стъпка е осигуряване на захранване, след това нареждате рогозките и шпакловайте. 

Защо да изберете HomeMax

Предлагаме качествени продукти на изгодни цени. Консултантите ни са добре информирани, така че можете спокойно да ги попитате за съвет. Станете част от многобройните доволни клиети на HomeMax!