Тоалетни казанчета

Филтрирай по
Марка
Материал
Капацитет на казанчето
Бутон на казанчето
Водоподаване
Цена
от 29 лв. до 249 лв.
Страница 1 от 2

Планирате да закупите добро казанче за новата си баня? Изборът на качествено такова, което напълно отговаря на Вашите нужди и изисквания не е лека задача. С множеството опции предлагани на пазара днес, със сигурност е трудно да се насочите веднага към правилния, особено когато сте изложени на широк спектър от технически термини, които нямат много смисъл за Вас. Ето защо, за да улесните покупката си сме подготвили кратко ръководство за купувача, в което ще прочетете какви са основните разлики при тях и как да изберете.

Какви тоалетни казанчета се предлагат

От съществено значение за всяка тоалетна са промивните системи. Те отмиват с чиста вода отпадъчните води от чинията – нещо толкова елементарно и едновременно с това липсата му е немислима. Без такава система не може нито един дом, офис или обществена сграда.

Резервоарът е свързан с маркуч за подаване на вода в единия край и за оттичане в тоалетната чиния в другия. Той съдържа и основния компонент на тоалетната: механизмът за промиване, който се използва за регулиране на притока и изтичането на вода в системата.

Ето какви са основните разлики между казанчетата:

  • Странично или долно водоподаване - резервоарът е свързан с водопроводната мрежа на Вашия дом чрез специален клапан. Този запълващ клапан е свързан или отдолу, или отстрани. Той също е прикрепен към поплавък и промивен клапан, предназначен да спре пълненето, след като съдържа определен обем вода;
  • Материал – Вашето може да бъде изработено от PVC или Abs;
  • Капацитет на резервоара – можете да изберете с обем 6 или 9 литра;
  • Бутон - Управлението, използвано за работа на системата за промиване, се намира в горната част на системата. Има два основни типа управление - единични и двойни бутони. Смята се, че двойният бутон е по-икономичният избор;
  • Марка – не на последно място. Някои потребители имат специални предпочитания към конкретни марки. В HomeMax ще откриете системи от доказали се брандове, които да съчетаете с останалата санитария.

Как да сменим старото казанче

Смяната на тоалетното казанче не е ракетна наука и всеки може да го направи.

  1. Когато го сменяте, искате да сте сигурни, че фиксиращите отвори ще съвпаднат с фиксиращите отвори на тоалетната чиния;
  2. Намерете вентила и изключете главното водоснабдяване;
  3. Изпразнете водата от резервоара и вижте дали отново ще се напълни. Ако това стане, значи, че мрежа все още е включена. След като източите още веднъж и сте сигурни, че мрежата е изключена, използвайте гъба, за да попиете цялата вода от дъното;
  4. Започнете с отстраняване на дръжката за промиване, за да можете лесно да стигнете до 2-та винта, придържащи резервоара към стената или намерете долните винтове, които придържат тоалетното казанче към чинията и ги развийте. Изключете запълващия клапан от тръбата за подаване и внимателно демонтирайте.

Това е всичко – вече сте готови да смените сами старата система с нова.

Kак помага в избора ни Home-Max

Ние предлагаме разнообразие от тоалетни казанчета. Разгледайте нашата категория и със сигурност ще откриете всичко, което търсите. Поръчайте онлайн с доставка до Ваш адрес!

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм