Газ за бита и градината

Филтрирай по
Цена
от 19 лв. до 849 лв.
Страница 1 от 1

Приложение на битовата газ

Битовата газ може да бъде много практичен избор за къщата или вилата, но и не само. Тя има своите предимства и затова е предпочитана като допълнение към електрическите уреди и печки. Има различни приложения, ето някои от тях:

  • Отопление - все още често срещани са отоплителите на битова газ за работни помещения и не само, но тук искаме да обърнем повече внимание на външните газови отоплители, които можем да разположим на открито на верандата или на просторния балкон. Благодарение на тях създаваме комфортна среда през студените месеци и извън дома;
  • Пропан-бутанът е популярно гориво и за газови котлони. Те осигуряват бързо и ефективно нагряване, което ги прави предпочитани за приготвяне на храна, но това не е единствената причина. С тези котлони на практика сме независими от електрозахранване където и да сме;
  • Може да се използва и за нагряване на вода, приготвяне на барбекю на газ, мобилни горелки и други.

За какво трябва да внимаваме

Използването на външни отоплители и газови котлони е предимство, защото те са мобилни, с тях нямаме проблем с кабели и достъп до електричество, но има правила, които е добре да спазваме с цел безопасност

Вентилацията е от ключово значение. Винаги използвайте външни газови отоплители и котлони на открито или в помещения с отлично проветрение. Изгарянето може да отделя вредни изпарения, като например въглероден оксид, който трябва да се разсейва в околната среда.

Стабилността на уреда също е част от безопасността. Поставете отоплителя на стабилна повърхност, която е устойчива на топлина и не се движи. Избягвайте поставянето му в близост до запалителни материали, като например дърво, хартия или горими газове.

Следване на инструкциите за монтаж и поддръжка на уреда ще удължат живота му. Следвайте инструкциите на производителя за сглобяване, запалване и използване на отоплителя и котлона. Редовната поддръжка на уреда е важна, за да се осигури неговата безопасност. Проверката на горивото също е съществен момент. Проверете горивния резервоар на отоплителя, за да се уверите, че няма изтичане на газ. Не използвайте отоплителя, ако има видими изтичания.

Пожарна безопасност не е за подценяване. Бъдете внимателни с открит огън или източници на топлина в близост до отоплителя. Избягвайте директен контакт с пламъците или нагорещени части.

Пазете малчуганите на безопасно разстояние. Внимавайте с децата и домашните любимци. Те понякога са непредвидими и палави в играта си. Пазете ги на разстояние, за да не се наранят или да не бутнат бутилката.

С внимание към прекратяването на работата на уреда. При завършване на използването на отоплителя го изключете и погасете пламъците. Уверете се, че отоплителят е изключен, преди да го преместите или съхраните.

Защо да купим газови бутилки и външни отоплители от Home-Max

Ние в ХоумМакс се стараем да предложим разнообразие от най-практичните външни газови отоплители и маси за някои модели, газови бутилки и редуцир вентили. Нашите продукти са от доказали се доставчици и на разумни цени, за това можете да ни се доверите и за тази покупка. Поръчайте онлайн или заповядайте в някой от нашите магазини в София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе и Плевен