Филтрирай по
Цена
от 9 лв. до 449 лв.
Страница 1 от 2

Замисляли ли сте се, че всъщност градинската маса е сърцето на открития кът за събиране? Не ни разбирайте погрешно, да релаксираш на шезлонга е супер, да четеш книга във висящия стол също, но именно около масата можем да се съберем всички и да се забавляваме заедно със семейство и приятели. Вярваме, че нито един вътрешен двор не е пълен без нея. И ако вече сте взели решение, да обособите такова пространство във Вашата градина или е време да подмените старата маса, то нека споделим някои насоки, разлики и какво можете да откриете в HomeMax.

Как да изберете маса за Вашия двор

  1. Материал – външните маси се изработват от дърво, ратан, PVC или метал – тук ви съветваме да изберете според това, дали искате да е лесна за местене и ще я прибирате, когато се налага или ще стои винаги на едно място. Друг въпрос е поддръжката, цената и трайността, които имат тези материали. Например една хубава дървена маса, която естетически се вписва перфектно във външната градина, ще Ви служи години наред, но е необходимо периодично да нанасяте защитно покритие, а и първоначалната инвестиция е малко по-голяма. От друга страна пластмасовата маса не изисква никаква поддръжка, освен забърсване, а цената й е значително по-ниска.
  2. Размер и форма – тези два параметъра съобразете с употребата, пространството, с което разполагате и формата на верандата или двора, за които предвиждате масата. Какво имаме предвид? Кръглите маси според някои заемат по-малко място, защото няма ъгли, които да стърчат, от друга страна, те са по-подходящи за кафе или закуска, докато правоъгълната си остава класическият избор за хранене. Едновременно с това вторите лесно могат да бъдат приближени до стената, за да заемат по-малко площ и да се използват като плот за подготовка на храната. Има и едно правило, с което съвсем не е задължително да се съобразявате, но ако верандата ви е кръгла, по-добре би стоя тази форма маса, ако пък дворният кът, който ще обособите е с прави ъгли, то квадратна или правоъгълна маса ще бъде по-добрият избор. А размерът преценете според това, колко души искате да могат да се събират на градинската маса. И тук някой би казал – Колкото повече, толкова по-добре!
  3. Сгъваема или не – на този въпрос лесно ще откриете отговор. Ако избирате маса за Вашата вила за уикенда, където предпочитате да приберете всичко от двора, то сгъваемата опция е добър избор, ако пък Вашият постоянен дом има веранда, от която масата няма да се прибира, то тази функция няма да Ви е необходима.

Какви видове градински маси ще намерите в раздела

  • Дървени – масите от дърво са класика. Тези мебели са дълголетни и естетически се вписват чудесно във външната среда. Можете да откриете по-малки сгъваеми квадратни варианти или масивна маса, която да изглежда наистина внушително. Изискват поддръжка, която едва ли би помрачила удоволствието от използването им;
  • Ратанови – имайки предвид, че ратанът е тропическо растение, досещате се какво настроение носи той в градината. Масите от ратан изглеждат по-нежно и се вписват чудесно сред зеленината. И тук е моментът да споменем, че освен естествен ратан, който изисква доста внимание, при нас ще откриете мебели от синтетичен материал, който изглежда също толкова добре, но не изисква никаква поддръжка;
  • PVC – тези маси са много чест избор, заради ниската си цена и лекотата, с която можете да ги преместите от едно място на друго. Освен това се предлагат в голямо разнообразие от размер, форма и цветове. Можете да закупите малка, като за закуска или питие, средно голяма, сгъваема, като за семеен обяд или голяма маса, на която да събирате близки и приятели. Като цвят ще откриете зелени, кафяви, сиви или бели.
  • Метал – металните маси най-често са съчетания от метал и стъклен плот. Те са стабилни, дълголетни и също се предлагат в различна форма и големина – както кръгли балконски маси с диаметър 60 см, така и големи правоъгълни с повърхност 150х90 см. Издръжливи са на външни влияния, но трябва да се грижим правилно за тях.

Защо да изберете HomeMax

Ние в home-max.bg предлагаме голямо разнообрази от градински маси на конкурентни цени, сред които със сигурност ще откриете именно Вашата, с която да направите двора едно завършено пространство. Изберете и поръчайте онлайн още днес!

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм