Лампи и фенери за къмпинг

Филтрирай по
Цена
от 2 лв. до 39 лв.
Страница 1 от 1

Къмпингуването е приятно само при наличие на всички необходими принадлежности за подобен тип почивка. Сред тях попада и осветлението през нощта, но за място, където липсва електроподаване ще трябва да се снабдите със специално оборудване. Нека разберем какво е то.

Защо ви е нужен фенер когато ходите на къмпинг?

Представете си, че попадате на място, където няма осветление през нощта и трябва да стоите на тъмно. Е, има някаква романтика, но със сигурност не е приятно целия престой да се прекарва без осветление. Най-малкото, чувството е приятно когато вътре в палатката е светло и можете да седнете да се храните или се налага да съберете съчки за поддържане на огъня.
Ето защо подобен атрибут е един от задължителните при къмпинг оборудването и той е незаменим помощник в мрака.
Друг случай за използването му е да излезете навън да огледате района при появата на странен шум в тъмното и т.н. Това са все ситуации, при които този прибор е необходим.

Какво е нужно да знаете за да направите правилния избор?

С правилния избор на модел ще си гарантирате дълъг експлоатационен период и комфорт по време на почивка. Ето няколко параметъра:

  • надеждността на конструкцията е от първостепенно значение, за да може устройството да ни гарантира продължителна работа;
  • икономичността е следваща точка за определяне на правилния продукт. В условия на невъзможност за зареждане на акумулатора е препоръчително приборът да притежава регулатор на светлината. Така ще я намаляте или усилвате според нуждите Ви. Добър вариант също е лампата да има възможност за самостоятелно зареждане, като вградено динамо;
  • за осветяване на открито е необходим по-голям светлинен поток и за това си струва да вземете модел с вградена оптика, способна да образува по-широк светлинен сноп според желанието Ви;
  • препоръчително е корпусът на фенера да притежава определена IP влагозащита, за да работи в различни климатични условия.

Челник или ръчен?

Най-добрият вариант е да притежавате и двете, защото всяко от тях може да се окаже алтернатива в различни ситуации. Например, челникът е подходящ в случаите, когато ни се налага да излезем в тъмното да съберем дърва за огъня или да оправим нещо по палатката. Той ни освобождава ръцете напълно и в същото време осветява пътят пред нас. Много е лек и при продължително носене дори свикваме с него и спираме да го усещаме на главата си.

Ръчният вариант ще създава приятна обстановка вътре в палатката или навън, докато сме сред природата на чист въздух. Тоест, в първия случай осветяваме индивидуално пред погледа си, докато във втория всички се възползват от осветлението.

Защо да изберете Home-max?

В специалния раздел на Home-Max онлайн ще откриете всевъзможни фенери и лампи за къмпинг на атрактивни цени и с отлично качество на изработката. При нас се предлагат челници и ръчни модели с различни параметри, за да изберете най-добрият за нуждите си. Ако случайно се затруднявате или се колебаете между отделни решения, потърсете нашите експерти и те ще Ви съдействат. Очакваме Ви!

 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм