Хидрофорни помпи

Филтрирай по
Марка
Мощност
Дебит
Макс напорна височина
Обем на водосъдържател
Цена
от 159 лв. до 649 лв.
Страница 1 от 2

Ако притежавате къща или вила, която се снабдява с вода от сонда, кладенец или друг собствен водоизточник, то хидрофорната помпа ще бъде неизменна част от ежедневието Ви, тя ще Ви даде допълнителен комфорт в извършването на домакинска работа. Тази помпа ще осигури вода, не само до душа в банята на втория етаж, но и ще можете да я използвате за поливане на Вашите двор и градина.

Какво е хидрофорна помпа

Най-общо казано това е помпа за битово водоснабдяване.
Водните хидрофорни помпи са предназначени да изпомпват вода от кладенец, резервоар и под налягане да я впръскват във водопроводната инсталация или на друго място. Предназначена за водоснабдяване на къщи със собствен водоизточник и сондажи за хидротехнически съоръжения..
Тези помпи се използват за чиста вода, като има скъпи варианти, които могат да се използват за изпомпване и на замърсена вода (от басейн), но еднократно и след това задължително трябва да се промият с чиста вода веднага след употребата.
Частите им, които са в контакт с водата са изработени предимно от гума и неръждаема стомана и се монтират хоризонтално.
Има модели, които стартират автоматично пресостата (управляващото устройство, което следи за налягането). Той осигурява автоматичен пуск при отварен консуматор на вода и спира работата на помпата при прекратяване на консумацията. Електронният пресостат помага и при предпазване на помпата от работа „на сухо“. Двигателите на тези помпи работят с водно охлаждане и именно за това е важно да има защита при работа без вода.

Какви видове можем да открием в раздела

Богато разнообразие ще откриете в раздела по:

  • Марки: Steinberg, Villager, Einhell, Raider, Karcher, Gardena, T.I.P., Wilo и други;
  • Номинална мощност: варира от 650W до 1350W;
  • Дебит – количеството течност, което минава през помпата за определен перод от време: от 1800 л/ч до 6000 л/ч;
  • Напорна височина – височината, на която помпата може да повдигне дадена течност: от 36 м до 50 м (тук при изчисляване имайте предвид и дълбочината, на която се намира помпата);
  • Обем на водосъдържател: от 16 л до 50 л.

Kак помага в избора ни Home-Max

Ние в Home-max ще Ви предложим помпа, която да е точно според Вашите нужди и изисквания за технически характеристики и цена. Ако имате необходимост, можете да се допитате до нашите консултанти на място в търговските ни обекти, които с удоволствие ще Ви съдействат при избора.

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм