Филтрирай по
Цена
от 4 лв. до 739 лв.

Водните хидрофорни помпи са предназначени да изпомпват вода от кладенеца например и под налягане да я впръскват във водопроводната инсталация или на друго място. Именно такава гама от продукти ще Ви представим в следващите редове. Ще разгледаме техните характеристики, видове и начини за правилен избор. Да започваме.

 

Какви видове помпи ще откриете?

В специалната категория на онлайн магазина сме Ви приготвили голямо разнообразие от:
• хидрофорни - те изпомпват чиста вода от кладенец и могат да осигурят високо налягане във водопроводните тръби на къщата, вилата, апартамента за битови нужди;
• електрически - градинска за напояване или сондажна потопяема;
• бензинови - не са зависими от електричеството и не изискват такова за нормалната си работа. За това те са подходящи за употреба във всякакви местности. Те са с двигател с вътрешно горене;
• за мръсна или чиста вода - стоят потопени и някои дори имат поплавък, автоматично включващ и изключващ уреда при достигане на определено ниво.

 

Характеристики

След като вече познаваме отделните видове и за какво служат е време да разгледаме важните за избора ни параметри. Това е например производителността. Или колко литра в минута е способен да изпомпа уреда? Показателят се вижда върху етикета на всеки от отделните модели. Налягането е следващия важен пункт от важните параметри. Или това е височината, на която се доставя течността.

Знайте, че посочените на етикета стойности са максимални и не бива уреда да работи на максимум. Ако Ви трябва модел с подобни показатели, вземете такъв с малко по-високи норми.

 

Как да изберем?

Освен горепосоченото, можете да изберете и материала, от който е изработен корпуса. Той е от неръждавейка, чугун и пластмаса. Не бива обаче да забравяме, че последната въпреки, че не подлежи на корозия, е доста лесно чуплива по време на транспортиране.

Нека споменем, че направените от стомана варианти се отличават с повишен шум по време на своята работа, защото те резонират. Чугунените разновидности пък са по-тихи, но по-тежки и податливи на корозия. Най-добрият, макар и по-скъп, избор е неръждаемата стомана.

 

Защо да пазарувате от Home-max.bg?

Защото онлайн магазинът на home-max.bg винаги е зареден на максимум и предлага най-разнообразни стоки на достъпни цени и с гарантирано добро качество на производството. Предлагаме само нови продукти, така както пристигат от самия производител, а при проблеми с пазаруването, на ваше разположение е екип от експерти, за да Ви помагат. Ако и Вие изпитвате колебания или трудности, потърсете ни и ще Ви помогнем. Очакваме Ви!

 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм