Филтрирай по
Марка
Мощност
Отопляем обем м3
ВОДНА РИЗА/СУХА
Цена
от 699 лв. до 979 лв.
Страница 1 от 1

Въпросът за това – с какво ще се отоплявате идва отново на дневен ред, когато предстои преминаване към нов източник на топлина или просто с настъпване на студените месеци. Всеки, който е преминал на отопление на твърдо гориво ще Ви препоръча горещо именно този начин да се греете през зимата, нека видим защо.

Защо да вградите камина в дома си?

Сещате ли се за дом или помещение, в което има камина и не изглежда уютно? – И ние не се сещаме. Просто защото камината и уюта вървят ръка за ръка, години наред. Вън е бяла постеля, а Вие пиете топъл чай до камината – сами, със семейството или приятелите си. Да разберем обаче, защо е добре тя да е вградена:

  1. При отоплението на дърва не е изключено отделянето на вредни газове – с вграждането на горивна камера обаче ще минимизираме този проблем;
  2. Ефективността на вградените камини е по-голяма в сравнение с КПД на откритите такива;
  3. С тази камина могат да се отопляват както едно, така и няколко помещения;
  4. Може да бъде изработена по определен размер, практична е, защото е вградена в стената и е по-лесна за поддръжка в сравнение с откритата камина;
  5. Освен ефективни има и много дизайнерски решения с този вид уреди за отопление. 

Каква да изберете?

Има два основни типа отоплителна инсталация при тези камини, а именно – въздушна и водна.

  • Въздушна инсталация – в повечето случаи са изработени от чугун, като тук топлият въздух се насочва с помощта на тръби към останалите стаи. Загряват по-бързо и са по-икономични, в сравнение с водните;
  • Водна риза – предимно са стоманени. Тяхната топлина се разпределя в останалата част от дома ни чрез тръби и радиатори, по които преминава затоплената вече вода. При вградените камини с водна риза често се използва и електрически нагревател, от една страна – за да няма измръзване на водата, от друга – за да се поддържа топлина, когато няма кой да поддържа огъня. 

Безопасни ли са печките на твърдо гориво?

Да, материалите, с които са изработени, включително и стъклата са устойчиви на много високи температури.
Уредите, които са с въздуховоди се смятат за по-безопасни, в сравнение с тези с водна риза. Вторите трябва да имат задължително преливник. Също така камината не трябва да е по-мощна от захранващите я радиатори. За всичко това може да се доверите на опитен монтажист, колкото и да сте уверени в себе си – обърнете се към професионалисти за избор и монтиране.

Защо да изберете онлайн магазина home-max.bg?

Освен, че горивните камери, които предлагаме са от сигурни доставчици, можете да се обърнете към нашите консултанти, за конкретен модел, който сте харесли от предлаганите производители. С нас получавате не просто продукти, а цялостни решения за Вашият дом.

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм