Кюнци за печки и камини

Филтрирай по
Цена
от 3 лв. до 318 лв.

Кюнците и розетките са отделни компоненти от цялостната отоплителна система, в основата на която стои камината. Сега обаче ще разберем какво е тяхното предназначение и видовете резервни части в електронния магазин на Хоум Макс.

Как да поддържате камината си?

За да можем всяка зима да се наслаждаваме на живия огън, още преди настъпването на момента за първото запалване, е необходимо да почистите саждите. За случая се предлагат специални почистващи четки, които са снабдени с въже и се спускат в комина по неговите отвори, избутвайки саждите в най-долната му част, от където после се изгребват.

Кюнците се свалят и внимателно се изнасят навън, където с леки почуквания с ръка избутваме натрупалите се сажди по стените им и ги изсипваме в определен съд. За по-фино почистване, вземете метална четка и я прикрепете към по-дълъг прът, чрез който ще можете да прекарате четката по цялата дължина на димоотвода. Накрая сглобявате всичко както си е било и сте готови за употреба. Процесът се извършва всяка година, преди началото на студения сезон.

Какво е кюнец?

Това са метални димоотводи, чието предназначение е да направят връзката от огнището на камината до розетката на комина. Изработени са от тънкостенна ламарина, за да отдават ефективно топлината от самия дим в помещението. Предлагат се на отделни дължини, чийто специални съединителни елементи ги свързват в една обща тръба. Достъпни са също и т.н. колена под ъгъл 90 градуса, за да е възможно да се насочи правилно отвеждането.

 

Диаметрите им значително варират и се избират спрямо предвидения отвор. Например, при нас се предлагат варианти от Ф100 до Ф400. Това е доста голям диапазон от варианти, така че със сигурност лесно и бързо ще откриете правилния за Вас модел.

Какви резервни части ще намерите в Home-max?

При нас се срещат следните разновидности:

  • увеличители - поставяйки елемента в по-малкия отвор, от другата му страна вече може да се ползва по-голям по размер продукт;
  • розетки - металният кант, поставящ се на стената, притежаващ капак за запушване на дупката;
  • клапа - позволява регулирането на степента на отвеждане на дима. Посредством своя подвижен лост встрани, плавно стеснявате или разширявате диаметъра и съответно увеличавате или намалявате силата на изтегляне на дима;
  • гъвкав димоотвод - представлява гофрирана тръба, изработена от меко фолио, позволяващо нейното огъване в желаната посока, като така точно насочвате отвеждането на излишните газове;
  • скоби - служат за прикрепване на компонентите към стената, правейки ги по-устойчиви и предпазващи ги от падане.

 

Ако Ви предстои подготовка за зимния отоплителен период и се нуждаете от описаните по-горе отделни елементи, посетете ни онлайн и тук ще Ви посрещне доста голям избор от висококачествени компоненти на достъпни цени. Всеки от тях е наличен с различен диаметър. Ако обаче се затруднявате в откриването на правилния продукт, свържете се с експертите ни и те ще Ви помогнат. Заповядайте!

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм