Филтрирай по
Цена
от 64 лв. до 129 лв.

Гумите се делят на две категории основно, според ескплоатационните им параметри, а именно на летни и зимни. Те имат кардинално различни параметри. Именно затова всички шофьори трябва навреме да "преобуят" своя автомобил, грижейки се за безопасното си и комфортно шофиране.

Каква е разликата между зимни и летни гуми

Основната разлика между автогумите е в състава на гумата. Зимният вариант запазват своята еластичност дори при критично ниски температурни индекси. Въпреки това, при атмосферни условия, когато температурата на въздуха надхвърля 5 градуса по Целзий, те губят своята контролируемост. Имат специални шипове, които са предназначени за по-добро сцепление с пътна настилка.

Протекторът им е особен и са предназначени за експлоатация при специфични климатични особености. Обикновено имат асиметрична рисунка и специални шипове, като по този начин се постига по-добро захващане и лесно управление на автомобила. Контактът с настилката е отличен, като така колата се контролира лесно и се намалява значително риска от пътно транспортно произшествие.

При каква температура се слагат зимни гуми 

Когато средната температура не надвишава +5 градуса. В условията на нашата страна оптималното време за смяната им е средата на октомври, а горната граница е средата на ноември. По това време е желателно да ги смените, но е най-добре да направите това най-късно при първото замръзване или снеговалеж.

Какви размери да изберете

При избора им е важно да изберете този размер, който е разрешен за употреба от производителите на автомобила. Основните им качества, по които се различават са геометрическите им параметри: ширина, височина и диаметър. Например маркировката «205/65 R16» означава: 

  • 215 – ширина в мм;
  • 65 – височината в проценти (215 х 0,65 = 140 мм);
  • R – тази буква показва, че конструкцията е радиална, а ако тя липсва, тогава е диагонална;
  • 16 – диаметър на колелото в дюймове, на което гумата трябва да отговаря за да може да се постави.

Защо да ги купите от HomeMax 

Защото ние ви предлагаме не само продукти с гарантирано качество, но и на достъпни цени. Доставката е бърза и плащане само след предварителен преглед на поръчката ви. Нашите професионални консултанти ще ви съдействат, ако имате въпроси или искате те да ви помогнат, за да направите най-добрия избор.

 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм