Добавки за дизелово гориво

Филтрирай по
Цена
от 8 лв. до 44 лв.
Страница 1 от 2

Какво представлява?

 

Добавките за дизелово гориво се прибавят в малки количества за подобряването на отделни експлоатационнни свойства на горивната смес. Те винаги имат тесен спектър на действие и носят съответните имена, като например противоизносни и така нататък. На практика обаче е по-добре да се използват няколко добавки едновременно, като именно затова производителите предлагат комплексни решения, които са много по-удобни за шофьорите. Прибавят се практически на всички етапи, започвайки от производството и стигайки до зареждането на горивото. Така например на заводите за производство на автомобилите те се прибавят, за да се увеличат зададените характеристики, докато при други условия се добавят за да се намали температурата на двигателя, когато отвън градусите са по-ниски от 0, а самите шофьори правят това, за да защитят двигателя.

 

Кой е най-подходящият сезон за използване?

 

Основно те са 4 вида, а именно цетан-коректори, смазващи добавки, антигел (против замръзване) и почистващи. Съществуват и така наречените универсални, като при тях един вид се комбинират всички свойства на отделните 4 вида.

 

  • Цетан-коректорите са предназначени, за да се увеличи така нареченото цетановото число и по този начин се постига икономия на горивната смес, както и се повишава екологичността му;
  • Смазващите съответно се грижат за защитата на двигателя от износване и и предпазват горивната система;
  • Антигел присадките са идеални за зимните сезони, защото предпазват горивната смес от замръзване и същевременно с това поддържат неговата гъстота в определени граници;
  • Почистващите, както се разбира и от името им, премахват отлаганията от дюзите и горивната камера.

 

Както и сами можете да се досетите през летните месеци спокойно можете да ползвате универсалните, а също така цетан-коректори и/или смазващи добавки, с които ще намалите разходите на горивото и ще предпазите частите от износване.

 

През зимата най-логично е да ползвате антигел присадките, които ще защитят горивото от замръзване. Важно е обаче да разбирате и факта, че това се прави преди да е започнал самия процес на кристализиране и замръзване съответно на горивната смес, а не след това. Дори и да налеете три пъти повече във вече замръзнало гориво, така няма да се справите с проблема, но и дори можете да навредите на двигателя, тъй като можете да го задръстите с кристалните частици при опит да запалите. Единственото решение в случая е да оставите автомобила за няколко часа на топло, като например гараж и едва след това да налеете антигел. Смазващите също са подходящи за зимните месеци, тъй като така ще се улесни студения старт и ще се предпази двигателната система от износване.  

 

Правилни начини за употреба

 

За да може една присадка да е максимално ефективна, трябва да я добавите преди да е възникнал съответния проблем, като например да прибавите антигел преди да е замръзнала горивната смес. Така например можете да закупите универсален вид добавка и да я оставите в колата ви, за да можете във всеки един момент да я налеете.

 

Защо да се доверите на HomeMax?

 

Защото ние ви предлагаме огромно разнообразие от над 70 000 артикула на конкурентни цени и с доказано качество. Доставката е бърза и можете да закупите избраната от вас стока по всяко време от сайта. Нашите професионални консултанти ще ви помогнат, ако срещнете трудност или имате въпроси преди да направите поръчката си. Ако сте почитатели на офлайн покупките, тогава можете да посетите нашите магазини в страната. Заповядайте при нас!

 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм