Филтрирай по
Цена
от 2 лв. до 24 лв.
Страница 1 от 2

Миенето на прозорците спада към цялостното почистване на дома, но кога е подходящо да го правим и защо периодично. В настоящия материал също ще разгледаме и начините за правилен избор на подходящата стъклочистачка.

Кога се мият прозорци?

Според някои неофициални правила, процесът се извършва два пъти годишно, като например в началото и в края на летния период. Разбира се, ако домът Ви се намира в близост до производствено предприятие или друг замърсител, то вероятно тази дейност ще се наложи да я извършвате по-често.

Идеалният момент настъпва при безветрено и леко облачно време, защото вятърът бързо изсушава стъклото, а пък отражението на слънцето възпрепятства обективната оценка на крайния резултат. Някои домакини обичат да почистват прозорците си всяка седмица, но подобно решение не е добър вариант, защото се ускорява износването на гумените уплътнения по съвременната PVC дограма.

Защо е важно да се прави периодично?

Ето няколко причини, защо е важно това:
прекаленото наслояване на прах и кал прави последващото им отстраняване много по-трудно;
попадането на замърсителите между кухините на стъклопакета и дограмата, с времето разяжда материала и скъсява неговия живота;
при нередовно почистване се натрупват замърсявания, които след опити за премахване не се отделят напълно и развалят естетиката на стъклената част;
осигурява се по-голям приток на естествена външна светлина в помещението.

Как да изберете подходящата стъклочистачка?

Съществуват два основни варианта, а именно комбинирани и отделни. Първите от едната си страна имат миеща микрофибърна кърпа, а от другата силиконово перо, отстраняващо бързо и лесно водата от гладката повърхност. Другият вид се състои в отделни инструменти за всеки от споменатите компоненти. На следващо място стои широчината на прибора. Препоръчително е тя максимум да е на половина на широчината на стъклената площ. Така само с две движения отгоре надолу ще направите отличен блясък.

Значение също има и дължината на дръжката. Ако се налага да достигате до високо място, то вземете си модел с телескопична дръжка, която да е с настройваема дължина. Така лесно ще я определяте спрямо условията на работа.

Защо да изберете ХоумМакс?

Ако желаете да направите измиването на стъклата у дома по-приятно и дори забавно, препоръчваме Ви да се снабдите с нужните пособия. Заповядайте онлайн на home-max и тук ще откриете всичко необходимо на едно място и то на неустоими цени. Ако изборът Ви трябва да е по-специфичен и по-горе описаните препоръки не са Ви от полза, свържете се с консултантите ни. Те ще Ви помогнат със конкретни съвети, съобразени с Вашия случай. Очакваме Ви!

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм