Приспособления за почистване

Филтрирай по
Цена
от 1 лв. до 124 лв.

За много хора, почистването на дома е най-тежкото задължение, но го вършат по принуда. Ами представете си, че може да се превърне в забавно и приятно изживяване и продължете да четете статията ни. Тук ще откриете някои трикове за поддържане на отлична домашна чистота.

Как да направите почистването на дома лесно и приятно?

Ако чакате дълго време да се събере много мръсотия, то тогава нейното отстраняване е труден и продължителен процес, който със сигурност ще Ви отегчи и депресира. Ако обаче той се раздели на периоди и се налага всеки един ден да отделяте по много малко време за това, то всичко ще изглежда по-лесно и приятно. Основно ще разделим процеса на:

  • ежедневен - изтупване на постелките по леглата, измиване на съдовете, избърсване на прахта по мебелите, изхвърляне на кошчето;
  • седмичен - важно е да определите даден ден от седмицата, в зависимост от Вашата заетост - за хората . Тук извършвате дневните дейности, плюс проверка на запасите от почистващи продукти и перилни препарати, течности за премахване на прахта и т.н. Изготвяте цял списък за покупка. Сменяте спалното бельо, събирате натрупалите се дрехи за пране, минавате навсякъде с прахосмукачка и влажен парцал и обирате паяжините;
  • сезонен - тук измивате прозорците, первазите, вратите и т.н;
  • общ - извършва се в края на месеца и се състои в избърсване на хладилника и всички мебели, врати и прозорци. В този ден също се отстранява натрупалата се мръсотия по ключовете за светване на лампите, контактите и лайсните.

Какви аксесоари за почистване са ви необходими?

Другият етап от опростяването на почистване е наличието на подходящите прибори и аксесоари. Ще са Ви необходими например четка за събиране на трохи и прах от пода, за събиране на паяжина, за стъкла, моп с парцал за измиване, бърсалка и други. Добър вариант е да притежавате и пластмасова кофа със специално допълнение за изстискване на мокрия парцал.

Разбира се, няма как да минете и без наличието на прахосмукачка и кърпа за избърсване на мебелите и масата. За премахване на появилите се върху труднодостъпните места замърсявания, се използва специална ръчна домакинска четка. Тя е с издължена дръжка и е удобна за употреба в подобни ситуации.

Как да почиствате дома си ефективно?

При употребата на качествените и нужни инструменти, както и подходящите препарати, за да е възможно бързото и качествено отстраняване на замърсяванията. Ако си подсигурите всичко това и се придържате към по-горе описаните фази на действие, със сигурност голяма част от тежестта ще падне от Вас и ще се почувствате по-облекчени.

Изберете Home-max

Е, вече знаете как да организирате с лекота почистването, а сега само трябва да се снабдите с посочените по-горе инструменти. За целта, заповядайте онлайн в home-max и посетете специалната категория. Тук Ви очаква пълен арсенал от отделни почистващи прибори, които ще Ви позволят описаното по-горе да се превърне в реалност и то на неповторими цени, така че заповядайте още днес. Очакваме Ви!