Филтрирай по
Размери
Материал
Брой в комплект
Цена
от 24 лв. до 119 лв.

Всички знаем, че една трета от живота ни преминава в сън. Имайки предвид този голям дял спалното бельо се е превърнало в неизменна част от всеки дом, хотел.. всяко легло. Не спирайте да четете, защото по-долу ще разберем как да направим най-добрия избор за себе си.

Какъв спален комплект да изберем?

Отговорът на този въпрос зависи изцяло от Вашите предпочитания.
Спалното бельо, освен че се предлага в различни размери и окоплектовки, се изработва от различни платове. Именно на тях ще се спрем в тази точка.

  • Полиестер – изкуствена материя, чиито основни положителни характеристики са, че не се мачка и съхне бързо след изпиране. Ако сте от хората, чиято кожа не е капризна и не си падате по гладенето на спално бельо, а в същото време искате да няма гънки – то това е решението за Вас;
  • Хасе – това е чист памук и е най-често използваният при изработка на спално бельо. Изцяло естествен материал, който освен че е дишащ е и нежен към чувствителната кожа. Качествена материя и в същото време бюджетно решение;
  • Ранфорс – чист памук. Разликата тук е в начинът на усукване и вплитане на влакната, именно това го прави изключително издръжлив и мек. Естественият материал прави материята дишаща, което означава, че през лятото ще ни държи прохладно, а зимата няма да ни запарва. На вид е матов и запазва цветовете си дълго;
  • Памучен сатен – за направата му се използва 100% висококачествен памук. Притежава свойствата на ранфорса. На вид има лъскав отблясък, а на допир е мек и нежен. При сатенирания памук нишките освен специфичното си усукване, наброяват над 87 на квадратен сантиметър. Представете си за каква здравина става дума! Спалното бельо от тази материя ще придаде луксозен вид на Вашата спалня.

Има и други материи, които се използват за изработка на спално бельо, но тези тук са основните и най-често срещаните.

С какво да се съобразим преди покупка на спално бельо?

На първо място с размерите, разбира се. Ако не знаете размерите на леглото, за което са чаршафите – то това е първото нещо, което трябва да разберете. Ако пък искате да изберете спално бельо за подарък – най-добре попитайте бъдещия ползвател с какви размери да бъдат, дори това да означава да развалите изненадата.
Друго, което трябва да вземете под внимание е големината на олекотената завивка. За никой няма да е приятно, ако трябва да седи подгъната в плика или обратното пликът да стои празен отстрани, защото е твърде голям.
Окомплектовката също е важна – тя варира между две части – калъфка и плик, три, четири и пет части – две калъфки, два плика и долен чаршаф.
Тук според първите два фактора трябва да изберете оптималния за Вас вариант.

Как помага в избора ни Home-Max?

Онлайн магазинът на HomeMax ще Ви изненада с разнообразие от цветове, размери и платове между които да изберете спално бельо за Вас или Вашите близки. Лесно ще селектирате видовете спално бельо с помощта на филтрите. Ако имате нужда от съдействие свържете се с нас на нашата Фейсбук страница и ние ще Ви съдействаме.

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм