Корнизи за пердета от дърво

Филтрирай по
Цена
от 7 лв. до 40 лв.

Дървените корнизи придават усещане за класа и елегантност на всеки прозорец. Най-често се предлагат в цвят дъб, орех или череша, но могат да бъдат и различни. Ако вече сте взели решение да поставите именно такива, но не знаете как да ги монтирате и какви да изберете, то четете нататък..

Къде можем да използваме дървени корнизи

В зависимост от Вашите препочитания можете да изеберете да сложите двоен корниз, така че на пръта към стъклото да окачите фина дантелена завеса, а на този към стаята да окачите тежко, плътно перде. По този начин ще имате по-голямо уединение през деня, без да спирате дневната светлина да прониква в стаята, а вечер ще спуснете всички завеси.

Как да изберем правилно размерът им

Изберете прът с дебелина най-малко 25 мм. Трябва да се постави на разстояние между 15-20 см над прозореца, ако пък сте с нисък таван, то поставете ги възможно най-високо, този трик прави таванът и прозорците да изглеждат по-големи. Странично е добре корниза да излиза извън прозореца на около 7-15 см, нали не искате, дори при събрани в страни пердета да блокирате светлината.. ноо ако все пак нямате толкова пространство – решението е да използвате само една завеса.
Експертите съветват при избор да внимавате за разстоянието между закрепващите елементи, добре е то да бъде най-много 130 см, за да не се тревожите, дали ще издържи тежестта на пердето. Когато окачвате скобите, внимавайте да не попречат на окачването, отварянето или затварянето на завесите.

Как да подберем според цвета

Когато избирате цвят, спрете се на най-тъмния от мебелите в стаята. В случай, че сте решили именно завесите да бъдат акцент в помещението, то спрете се на цвят, който присъства в декорацията им – така ще подсилите ефекта още повече. Ако пък целта Ви е точно обратният ефект – пердетата да не се набиват на очи, то заложете да цвят близък до този, който сте избрали за стената – така ще се получи едно леко преливане. Съчетайте корниза с цвета на вратата, ключовете за осветление и останалите дребни детайли, за да получи стаята завършен вид.

Как помага в избора ни Home-Max

Ние предлагаме корнизи в различни цветове и размери. Посетете нашите търговски обекти или онлайн магазина ни, за да изберете най-доброто за своя дом! Освен това предлагаме:

  • бърза доставка;
  • опция да закупите онлайн и да вземете от магазина;
  • да купите с един клик;
  • качество на достъпни цени.
Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм