Газови проточни бойлери

Филтрирай по
Цена
от 0 лв. до 0 лв.
Не са намерени продукти.

За съвременните малки бани, чудесен вариант е употребата на компактен проточен бойлер, който не заема много място в помещението и в същото време предоставя топла вода веднага и в неограничени количества. Защо да се доверим именно на газовите аналози и безопасни ли са, ще разгледаме в настоящия ни материал.

Защо да изберете газов бойлер?

Нека разгледаме предимствата на газовите бойлери:

  • защото, въпреки малките си размери, е способен да отдава неограничено количество топла вода, защото тя се нагрява директно преминавайки през горелката;
  • той е с изключително компактни размери и дори е възможно вграждането му в някой шкаф, така че да е невидим отвън;
  • лесен е за поддръжка - разглобяването и почистването му не отнемат много време;
  • пести Ви средства, защото горивото е по-евтино от електроенергията.

Какво е важно да знаете?

Принципът на работа на устройството е прост и се изразява в директното загряване на преминаващата покрай топлообменника вода. Високата температура всъщност идва от специалната горелка, нагряваща се от пламъка на газта. Включването на прибора се разделя на два вида. Първият е автоматичен и той запалва горелката, веднага щом отвъртите кранчето на чешмата. Изключването също е автоматизирано и то се извършва след спиране на крана.

При ръчното пускане започва да развива температура след натискане на съответния бутон. Кибритените клечки вече не се използват в съвременните модели, а искрата се подава от специален пиезоелектричен запалител, работещ постоянно. Когато завъртим крана, горенето започва, когато го спрем, то изгасва, но пиезото продължава да работи. Изключването му става ръчно.

Безопасен ли е?

Тъй като природния газ е много лесно запалим и е взривоопасен ако се намира във въздуха, доста хора се притесняват за безопасността си при придобиване на подобен проточен бойлер. Бързаме да Ви успокоим, че днешните решения са снабдени с комплексни системи за сигурност, като сензор за управление на налягането и при превишаване на температурата, вентилът се самоизключва.

Добавен е също специален клапан, контролиращ мощността на пламъка и ако той по някаква причина изгасне, подаването на газ автоматично се преустановява. Съвременните газови уреди са автоматизирани и при адекватна поддръжка ще си осигурите дългогодишна, безпроблемна употреба.

Защо да изберете Home-max?

За да сте уверени, че купувате качествен и защитен с многогодишна гаранция продукт, заповядайте онлайн в Home-Max и изберете най-подходящият за Вас модел. Без значение дали с автоматично или ръчно управление, можете да сте уверени, че от нас ще купите висококачествено решение на евтини цени, а експертите ни в областта с радост ще Ви съдействат в случай, че се нуждаете от помощ. Само ни потърсете по един от посочените в сайта варианти. Очакваме Ви!

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм