Филтрирай по
Цена
от 71 лв. до 2599 лв.
Страница 1 от 1

Какво представлява ратанът

Ратанът е растение палма, което израства по-често като лиана, отколкото като истинско палмово дърво. Използва се за изработка на мебели, облекла, а дори се смята, че има потенциал и в медицината.
Над 80% от световните ресурси от ратан растат в Индонезия. Този материал е силен, гъвкав и издръжлив, освен това е един от най-бързо регенериращите се, в сравнение с друга дървесина. Понякога се възобновява за период от 5 до 7 години. Именно поради тази причина се смята, че неговата употреба може да се разшири и по този начин да подпомогне опазването на горите от сеч.
А сега да видим защо да изберем именно мебели от този материал.

Защо мебелите от ратан са отличен избор за Вашия дом и градина

Нека разгледаме предимствата на ратановите мебели:

  • Ратанът е с много твърда обвивка, устойчив на топлина, студ, влага и температурни колебания. Тези му качества го правят много подходящ за нашия климат. И все пак, съветваме Ви да удължите техния живот, ако не ги излагате на директен дъжд или слънце;
  • Обикновено се предлага в неутрални, естествени цветове, но той позволява да бъде лакиран и боядисван в предпочитан от Вас цвят, а разбира се винаги можете да добавите и едни цветни възглавнички, за да съчетаете с останалите елементи;
  • Не изисква голямо внимание - за него няма да отделяте от времето си, за да полагате специални грижи. За да ги поддържате чисти и свежи, е необходимо просто да ги забърсвате;
  • Това е изключително гъвкав материал, който позволява претворяването му в най-различни форми. Можете да получите кръгъл, квадратен, класически или нестандартен стол. Може да бъде оформен в дневно легло, люлка или друго;
  • Здрав, но и много лек материал. С тези мебели няма да търсите помощ, когато искате да ги преместите или разместите, те са леки и много издръжливи.

Изкуствен или естествен ратан да изберете

Тези градински комплекти изглеждат наистина елегантно, стилно и изискано. Предлагат се в множество форми, а освен това можете да изберете от мебели от естествен или синтетичен ратан, които се предлагат днес. Вероятно обаче да се чудите каква е разлика между двата вида и кой от тях ще бъде по-подходящ за Вас.

Естественият ратан е много издръжлив, но все пак синтетичният се изработва най-често от пластмаса и би Ви служил значително по-дълго време, ако предпочитате да го държите на открито.

От гледна точка на удобство или поддръжка няма да откриете разлика.

Но има нещо друго, което може да наклони везните за Вас, а именно, че мебелите от естествен ратан се плетат от възобновяем ресурс и не замърсяват околната среда, докато за синтетичните не можем да кажем същото. Също при изработка на мебелите от естествен ратан не е задължително да се слагат лепила, може да се използва лак без токсини.

Защо да поръчате онлайн от HomeMax

Ние в HomeMax предлагаме бърза и изгодна доставка на градински мебели до всяка точка на страната. Освен това, можете да се възползвате от нашата опция "Поръчай онлайн, вземи от магазин", за мебели които не са налични във Вашия град, но искате да ги вземете от магазина - ние ще ги доставим до удобен за Вас наш обект, при това напълно безплатно.
Поръчайте Вашите нови мебели за градината още днес на достъпна цена! 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм