Градински помпи

Филтрирай по
Марка
Мощност
Дебит
Макс напорна височина
Цена
от 199 лв. до 739 лв.
Страница 1 от 1

Как се използват помпите за кладенец

Потопяемата водна помпа може да реши много наши грижи, когато трябва да:

  • Изпомпим басейн или друг резервоар;
  • Отведем водата извън кладенец;


Не е подходяща за постаянна употреба за добиване на питейна вода.

Нека видим какви стъпки трябва да следваме, за да си свършим безопасно и ефективно работата:

  • На първо място, трябва да помислим за това, къде ще отведем изпомпаната вода – дали с нея ще поливаме градината или в случай на източване от басейн най-добре е това да се случи в канализацията или просто далече от дома;
  • За наша безопасност и за да запазим помпата трябва да изклюим захранването за пространството, което ще източваме. Ако това е басейн – светлини, филтри и други;
  • Преди да започнете с изпомпването, свържете маркуча;
  • Свържете регулатор на водата към помпата, ако е необходимо;
  • Свържете помпата към електричестовото;
  • В случай, че изпомпвате мръсна вода, прикрепете филтър към помпата, допустими са много малки твърди частици;
  • Когато сте готови с всичко, пуснете помпата в най-дълбоката точка;
  • Не оставяйте помпата без надзор, докато работи;


Разбира се, това са общи препоръки. За работа с конкретна помпа Ви съветваме да следвате Инструкциите за употреба, предоставени от производителя.

Каква помпа да изберете според нуждите си

Ако вече сте взели решение за покупка, но все още не сте сигурни каква точно сондажна помпа Ви е необходима, то нека разгледаме няколко основни параметъра, които да съобразите:
Основно трябва да имате три критерия предвид – водата, за която ще я използвате, напорната височина и дебита. Ако искате да използвате помпата за поливане на градината от резервоар с дъждовна вода, кладенец или да отводните пространство, в което няма наличие на твърди предмети над 5 мм, то правилно сте се ориентирали точно към този вид помпи. Напорната височина е изразена в метри, като всеки производител е посочил този параметър. Този параметър Ви гарантира, че водата ще стигне до необходимата височина на изпомпване. Последният наистина важен показател е дебита. Измерва се в литър за единица време (л/ч или л/мин) – това е капацитетът на помпата – тук изборът ще е повлиян от това, за какво ще използвате водата, ако например е за напяване, то какъв обем вода може да поеме напоителната система.
Други характеристики на сондажните помпи са мощност и марка. При нас ще откриете Karcher, Steinberg, Einhell, Gardena и други доказали се брандове с мощности от 750 W до 1400 W

Кое е специфичното при сондажните помпи

За да Ви служи дълго новата Ви придобивка, трябва да внимавате да не работи на сухо, това може да бъде пагубно. Работата без вода води до прегряване и съответно до увреждане.
Не ги използвайте при изпомпване от резервоар с обемни твърди частици – трески, текстил и други, в тези случаи е добре да помислите за помпа за мръсна вода.

Защо да поръчате онлайн от HomeMax

Ние в HomeMax можем да предложим помпи за кладенец с различни параметри и от различни производители. Направете всички необходими измервания и изчисления и заповядайте в нашите магазини и онлайн. При въпроси можете да се обърнете към нас на нашата Facebook страница HomeMax Bulgaria.

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм