Щори от плат

Филтрирай по
Цена
от 17 лв. до 49 лв.

Вместо пердета и завеси, много хора вече започнаха да прибягват към текстилните хоризонтални щори, защото те са ефективни при регулиране на проникването на слънчевата светлина и не заемат място. Те са модерни и красиви, но лесно ли се монтират и почистват, както и какви цветови варианти имате на разположение ще разберем още сега.

 

Как се перат щори от плат?

Твърде важно е още в началото да споменем, че никога не трябва да перете ролонните вътрешни щори от плат в пералня машина, защото ще се деформират. Изпирането се извършва само ръчно и ето процеса:
1. Навийте на роло и го свалете от фиксаторите
2. В широка ваничка или леген налейте топла (до 30-40С) вода и сипете течен сапун например. Възможно е и обикновена прах за пране.
3. Размотайте във ваната и вземете мека фина четка. С леки нежни движения започнете да търкате, но не прекалявайте, за да не повредите покритието. Ако платното е твърде дълго, го почиствайте на части.
4. После изплакнете с хладка чиста вода. Най-добрия вариант да направите това е с подвижния душ в банята. Тук нека подчертаем, че изплакването е нужно да се направи много качествено, за да не остават петна от препарата след изсъхването.
5. Сушенето също има своите тайни. Задължително трябва да се изсуши в разгърнато състояние и по възможност да виси през цялото време надолу. В никакъв случай не поставяйте платното да съхне в близост до отоплителни уреди. Това ще го деформира и свие.

Ако след перилната процедура и сушенето се образуват все пак гънки, те могат да бъдат изгладени, но много внимателно и на умерена температура.

 

Монтаж

Най-предпочитаният от клиентите вариант за монтаж е безвинтовия, при който дограмата не се пробива и нейната цялост се запазва напълно. В случая, фиксацията се извършва чрез двустранно залепваща се монтажна лепенка, но въпреки това, крайният резултат е доста надежден и дълготраен. В същото време, процесът е доста бърз и лесен за осъществяване.

Сглобете пластмасовите крепежни П-образни скоби и поставете върху тях специалните елементи, върху които се прикрепва ролката. Захванете ги в горната подвижна част на прозорците, като позиционирате добре лентата, така че да не пречи на отварянето и затварянето. Сега отбележете от външната им страна с молив тяхното местоположение.

Свалете ги и откачете ролката. Залепете монтажната двустранна лента върху всяка от скобите и ги поставете обратно, като се съобразите с белезите, които направихте с молив преди малко. Притиснете хубаво, за да залепнат и закачете отново ролката. Готово! Ако притежавате дървена дограма, ние Ви съветваме да изберете монтажа със самонарезни винтове. Процесът е аналогичен, но фиксацията е значително по-надеждна.

 

Цветове

Изборът на цветове наистина е огромен и в онлайн магазина на Хоум Макс Вие можете да изберете измежду десетки цветови нюанси, за да съчетаете с интериора - това са тъмни и светли акценти, като оранжево, бяло, черно, кафяво, жълто, зелено и т.н. Изборът наистина е огромен, така че разгледайте и при нужда от помощ ни потърсете.

Защо да пазаруваме от Home Max?
Защото при нас стоките гарантирано са чисто нови и с високо качество, а ниските цени ни правят супер-конкурентни на пазара. Влез в онлайн магазина и направи правилният избор още сега, а ако се затрудняваш или имаш колебания, нашите експерти са на твое разположение, за да ти помогнат. Заповядай, ние те очакваме!

 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм