намери твоя HOMEMAX координатор електронен магазин (9.00-18.00 часа): 0882 820 410 / eshop@home-max.bg национален телефон: 0800 150 80  
   
homemax  

Амониева селитра 10 кг

Оценете
Амониева селитра 10 кг
Цена
11,
99 /бр.

Амониева селитра 10 кг

Амониева селитра 10 кг
Сроковете на внасяне на амониева селитра в почвата варират от ранна есендо късна пролет, а начините на внасяне се определят от биологичните особеностина културата.

- при зърнено-житни култури

С цел предотвратяване на загуби от измиване и замърсяване на почвата запредпочитане е внасянето на азота да се извърши на порции. 1/3 от тороватанорма се внася с последната предсеитбена обработка (самостоятелно или заедно сфосфорния и калиев тор) или присеитбено - едновременно със сеитбата, аостаналите 2/3 - като ранно пролетно подхранване (февруари, март) или при първавъзможност за влизане в полето. При пропуснат срок цялата азотна норма може дасе даде като ранно пролетно подхранване, при първа възможност да се влезе в посевите.
На слаби посеви, небратили през есента, азотно подхранване се извършва по-рано,а при добре развити - по-късно и по преценка с намалена доза. Препоръчително еторовите норми да се определят след направен агрохимичен анализ на почвата.

- при зеленчуци

Азотът е един от най важните елементи при храненето на зеленчуковите растения.Той стимулира растежа, удължава вегетационния период, забавя остаряването налистата и задържа узряването на плодовете. Той е незаменим елемент в процеса наформиране на всички части от растенията. За да се избегне забавянето навегетативния растеж, влошаването на химичния състав на зеленчуците, както ивсички негативни последици от недостига на азот е необходимо в максималнастепен да се оптимизира азотното хранене. Това най-лесно се постига чрезсвоевременното и правилно внасяне в почвата на азот под формата на амониевнитрат. Амониевият нитрат е подходящ, както за присеитбено торене, така и заподхранване по време на вегетацията на зеленчуковите култури.

- при трайни насаждения

Най-добре е амониевата селитра да се внесе преди започване на сокодвижениетопри лозята и в началото на вегетацията при овощните култури.
За да се избегне едностранчивото торене се препоръчва внасянето в почвата и надругите хранителни елементи в съответствие с посочените в таблицата торовинорми.

Код на продукта: 09003408

Купи с един клик

Наш оператор ще се свърже с вас в рамките на деня, за да уточним всички детайли по поръчката ви.
*
*
*

Мнения

За да оставите мнение, моля влезте в профила сиВход

НИЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ ОЩЕ

 

Kалиев сулфат 5 кг

Kалиев сулфат 5 кг Съдържащите се в калиевия сулфат хранителниелементи - калий и сяра са решаващи фактори за повишаване на качеството. Теиграят основна роля в обмяната на веществата в растенията, като например синтезна захари и скорбяла, образуване на белтъчини, транспорт на асимилати иактивиране на ензимите. Торените с калиев сулфат плодове и зеленчуциполучават по-добро оцветяване. Съдържанието на захари се увеличава, а ароматътсе усилва. Плодовете стават попривлекателни за потребителите. Калиевият сулфат повишава здравината нарастителните тъкани при плодовете и зеленчуците, с което се подобрявасъхраняемоста и транспортабилноста им, както и пригодноста за преработвателности консервиране. Калиевият сулфат подобрява външните качества натютюна, като големина на листата и повишава устойчивостта на заболявания.Ниското съдържание на хлор осигурява по-висока горяемост на тютюна. Kалиев сулфат 5 кг
16,
99 /бр.
 

Гранулиран тор FIORIPLUS 1кг

1 кг минерален тор, сини гранули Комбиниран(?-?-?) немски тор, съдържащ магнезий, сяра, бор и цинк. Неговият съвършенгранулометричен състав, както и оригиналният метод за неговото производството,гарантират пълноценен и правилен растеж на растенията. Единственият тор, при който всяка гранула съдържа всички основни хранителни елементи и микроелементи, с абсолютно хомогенноразпределение. УПОТРЕБАИ ДОЗИРОВКА Външнии вътрешни растения : За саксии или жардиниери се препоръчват 1-3 чаени лъжички (в зависимост от размера на саксията) веднъж месечно, през периодите от февруари до юни и от септември до ноември. Райграс: При сеене, приложете разход 1 кг / 20 кв. метра, като при това дебелината на включения почвен слой е 15 см. След това, се прилага същият разход веднъж месечно. Дървета: За дървета на възраст 1-3 години, приложете разход 1 килограм за всяко дърво, а за тези над 3 години – 2 килограма за всяко дърво. Торенето се извършва в началото на пролетта. Торът се разпределя равномерно и кръгово около дървото, на безопасно разстояние от неговия ствол. Зеленчукопроизводство: Преди засяване или засаждане внесете в почвата 1 килограм тор на всеки 20 кв.м. По време на отглеждането на културата торенето се извършва повърхностно между редовете и се повтаря след 3-4месеца. ПОЛЕЗНИСЪВЕТИ Торът се хвърля, като се имитира сеене, при това внимавайки, той да не попадне върху крехките стъбла на растенията. Торенето започва в началото на месец март и се повтаря на всеки 3 месеца. След торене следва напояване, така че водата да проникне в почвата на дълбочина 10-15 см. 12%? 6,5%??4 6,5%??3 12%?2?5 17%?2? 2%?gO 6%S 0,02%? 0,01%?n Гранулиран тор FIORIPLUS 1кг
4,
49 /бр.
 

AGRO CS Калиев сулфат 1кг

AGRO CS Калиев сулфат 1кг Състав: калиев тор, съдържащи калий K2O 50% • Тор с калиев хлорид без (тук не е довършено в изходния текст) • Подпомага образуването на по-висока концентрация на плодови захари, повишава покълването на семената • Универсален тор за основно есенно наторяване, ранно пролетно наторяване и наторяване • Подходящ за всички видове растения, особено за растения, чувствителни към хлор • Дозировка: 1 кг. тор е достатъчен за около 166-666 м2 в зависимост от вида на растенията AGRO CS КАЛИЕВ СУЛФАТ 1КГ
6,
99 /бр.
Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
Съгласен съм