Филтрирай по
Цена
от 0 лв. до 0 лв.
Не са намерени продукти.

МДФ плоскостите намират широко приложение в съвременното производство на различно мебелно обзавеждане за баня и много други. Какво представляват и защо да се доверите на произведените от този материал мебели ще разберем по-долу.

Какво е МДФ?

Съкращението всъщност идва от английското “Medium Density Fibreboard” и означава плоскости с дървесновлакнеста структура, произвеждани на базата на сухо пресоване под термична среда и високо налягане на дървесни стърготини. Подобни панели са достъпни във всевъзможни размери и дебелини и намират широко приложение в мебелната и строителна индустрия.

Използваните в него материали са напълно безвредни за човешкото здраве и притежават отлични технически характеристики, като топлинна и звукоустойчивост. Не позволяват образуването на мухъл и плесен във вътрешността си, а значително по-ниската им цена ги прави достоен конкурент на дървените аналози.

Защо да изберете такива мебели за вашата баня?

Защото материалът не губи техническите си характеристики под въздействието на влагата и конденза. Той притежава специален емайл, който не позволява абсорбирането на течността и образуването на миризми. От друга страна, създаденото от тези панели обзавеждане има страхотен съвременен дизайн, способен да се впише във всеки интериорен проект.

Наред с това, настоящите продуктови гами са изпълнени с всевъзможни цветови решения, с което можете да реализирате дори и най-нестандартните дизайнерски хрумвания. Имитацията на дърво е толкова успешна, че вече е дори неразличима, а разликата в цените е огромна в полза на МДФ.

Как се поддържат?

Както всичко друго, така и това оборудване за баня изисква поддръжка, за да се увеличи максимално експлоатационния му период. Ето няколко съвета, спазването на които ще Ви помогнат дълго време да се радвате на своето обзавеждане:

  • Влажността на въздуха не бива да превишава от 66 до 85%, а температурните колебания да не излизат извън границите от +10С до +40С;
  • Защитавайте повърхността, поддържайки я постоянно суха, като я забърсвате със суха абсорбираща влагата кърпа;
  • Разпределяйте товара равномерно по всички рафтове, за да не се получава претоварване върху определена зона. За предпочитане е тежките предмети да се държат на долните секции;
  • Периодично на няколко месеца притягайте внимателно разхлабените винтове по скрепителните елементи и пантите. Така ще избегнете разбиването на здравата връзка в дървото.

Защо да изберете Хоум Макс?

При желание да притежавате подобни мебели и във Вашия санитарен кът, разгледайте home-max.bg, където Ви очаква обширна продуктова гама. При нас продуктите са с висококачествено изпълнение на отлични цени и дълга гаранция за повишена надеждност.

В случай, че се нуждаете от помощ при избора или имате запитвания относно предлаганите продукти, задължително се свържете с нас и експертите ни с радост ще отговорят на въпросите. Очакваме Ви!

 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм