Вдъхновени от

Монтиране на електрически системи за подово отопление

Монтиране на електрически системи за подово отопление

Това е най-удачното решение за бързо затопляне на малки пространства

Монтира се лесно, ползва се удобно, затопля бързо и отгоре на всичко – може да се управлява дистанционно. Хем ще Ви е стоплено и приятно, когато се приберете у дома, хем няма да влизате в излишни разходи, ако излезете и забравите  да го изключите. Що е то? Разбира се, подовото отопление с ел. захранване. Нямаме съмнение, че нямате съмнение в предимствата му! Затова смело и директно преминаваме към нашите


Указания за монтаж,

с чиято помощ да го интегрирате възможно най-лесно, качествено и приятно под Вашия под.

Стъпка 1: Поставете подовия сензор в изолационна тръба. След това я положете в улея в пода, който предварително сте подготвили за тази цел. Отведете захранването по предвидения начин – върху или прикрито в стената, до нивото на контакта. Това е моментът, в който имате последен шанс да измерите и прецените как да разположите рогозките върху площта на стаята. (Тук можете да видите няколко примерни начина за полагане).

400_1

Стъпка 2: След като окончателно сте уточнили конфигурацията на панелите, можете да преминете към развиването на ролките и нареждането на рогозките. Когато стигнете до стена, обърнете посоката на 180°. За тази цел отрежете отоплителната лента на нужната дължина, като в същото време внимавате да не прекъснете електрическото захранване.

400_2

Стъпка 3: Поставяйте лентите успоредно една на друга, като спазвате дистанция от 5 см по цялата дължина.

400_3

Стъпка 4: Внимателно шпакловайте ръчно краищата на рогозките, за да не се подвият в последствие.

400_4

Стъпка 5:  Ако полагате подовото под керамична настилка, например, сега е моментът да разлеете нивелиращата замазка. Внимавайте, когато избирате продукта – на него трябва да е обозначено, че е подходяща за подово отопление. Изчакайте, докато замазката изсъхне добре, между 2 и 5 дни. Ако пък поставяте отоплението под ламинат или мокет, където няма нужда от замазка, няма да има и нужда да чакате. Поставянето на подовата настилка е последният етап от процеса. Готови ли сте? Насладете се заслужено на чисто новия си шедьовър – Вашия топъл, топлещ под.

400_5

Още няколко практически съвета

- Ако се налага да осигурите на рогозките си легла, като за тази цел поразкъртите част от старата си настилка от плочки, внимавайте с ръбовете! Острите, стърчащи, режещи повърхности на твърдия теракот могат да бъдат фатални за целостта на електрическата система.
- Преди да положите рогозките, измерете стойността на съпротивлението с помощта на мултицет и я нанесете в гаранционната карта.
- Не трябва да поставяте рогозка върху разширителна фуга.
- Електрическите кабели не трябва в никакъв случай да се кръстосват или припокриват. Задължително трябва да са обградени по цялата им дължина със замазка или лепило за плочки, или изолационна лента.
- Винаги избирайте гъвкаво лепило, когато поставяте плочки, за да сте сигурни, че няма да се разлепят в следствие на температурните разлики, на които ще бъдат подложени.
- Препоръчително е преди да запечатате инсталацията отгоре с новата си подова настилка, да се консултирате с електротехник, който да провери прецизността на монтажа Ви. Той би могъл да Ви е от помощ и при свързването на рогозките и термостата, както и при измерването на съпротивлението на веригата.

Необходими инструменти

Чук
Секач
Нивелир
Шпакловка
Мистрия
Кофа
Ножици / Режещи клещи

 

Необходими материали

Изолационни панели

Рогозки
Замазка
Саморазливна замазка

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм