Материали за поставяне на плочки

Филтрирай по
Цена
от 22 лв. до 29 лв.
Страница 1 от 1

Поради отличните качества на керамичните и теракотни материали, те все още намират широко приложение в помещенията с висока степен на влажност, като баните и кухните. Тяхното полагане обаче се извършва с определени смеси, за които ще стане дума днес.

Какви принадлежности за плочки предлагаме?

В специализираната ни категория сме Ви приготвили всичко необходимо за полагане и лепене:

  • Фугираща смес - нанася се след залепването и е необходима поради няколко причини:
    - предотвратява развитието на мухъл и плесен в условията на влага; не позволява проникването на водата под покритието, запазвайки циментовата основа суха;
    - предоставя монолитност и улеснява поддръжката на повърхността;
    - покрива неравностите и коригира малките незначителни грешки по време на монтажа;
  • Лепило - осигурява нужната площ, която прави връзката с основата. Тоест от нейния избор зависи колко здраво и дълготрайно ще е новото Ви покритие;
  • Импрегниращ спрей - защитава фугите от разрушение и загуба на работни характеристики. Той също не позволява на почистващите препарати да развалят естетическият им вид.

Какво е важно да знаете при фугиране на плочки?

На първо място е нужно добре да се почисти основата и това означава отстраняване на прахта и всякакви остатъчни замърсители. После с влажен парцал се минават всички места за обработка, за да се намали абсорбиращата способност на цимента. Същинската работа всъщност започва от най-отдалечената зона на помещението, постепенно приближавайки към изходната врата.

Процесът протича с малка шпатула, върху която се нанася от разтвора и чрез странично “влачене” се запълват празните участъци. След приключване на процеса се изчаква няколко минути и с влажен парцал се навлажняват фугите, за да не се напука сместа. Важно е да се знае, че след нанасяне и изсъхване се наблюдава малко пропадане, така че понякога се налага повтаряне на целия процес.

А при лепене на плочки?

Тук съществуват две техники на лепене, а именно дебелослойна и тънкослойна. Първата се прилага в случай, че имаме неравности за отстраняване. Постига се чрез по-дебел слой лепило, позволяващ прецизно изравняване.

При втория имаме идеално гладка и права повърхност (например гипсокартон), където се нанася тънък равномерен слой и се “надира” чрез специална гребеновидна маламашка. Този метод е за предпочитане поради равномерното разпределение на лепилото.

Защо да изберете Хоум Макс?

В Home-Max онлайн ще откриете всичко необходимо за описаните по-горе процедури и ще получите възможността да направите желаната от Вас кухня или баня. Само при нас цените са без аналог в отрасъла и получавате напълно безплатно възможност за консултация със специалист в областта, така че възползвайте се дори още сега! Очакваме Ви!

 

Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване.
Прочети още
Съгласен съм