намери твоя HOMEMAX координатор електронен магазин (9.00-18.00 часа): 0882 820 410 / eshop@home-max.bg национален телефон: 0800 150 80  
   
homemax  

Гранулиран тор FIORIPLUS 1кг

Цена
4,
49 /бр.

Гранулиран тор FIORIPLUS 1кг

1 кг
минерален тор, сини гранули

Комбиниран(?-?-?) немски тор, съдържащ магнезий, сяра, бор и цинк. Неговият съвършенгранулометричен състав, както и оригиналният метод за неговото производството,гарантират пълноценен и правилен растеж на растенията.
Единственият тор, при който всяка гранула съдържа всички основни хранителни елементи и микроелементи, с абсолютно хомогенноразпределение.
УПОТРЕБАИ ДОЗИРОВКА
Външнии вътрешни растения :
За саксии или жардиниери се препоръчват 1-3 чаени лъжички (в зависимост от размера на саксията) веднъж месечно, през периодите от февруари до юни и от септември до ноември.
Райграс:
При сеене, приложете разход 1 кг / 20 кв. метра, като при това дебелината на включения почвен слой е 15 см. След това, се прилага същият разход веднъж месечно.
Дървета:
За дървета на възраст 1-3 години, приложете разход 1 килограм за всяко дърво, а за тези над 3 години – 2 килограма за всяко дърво. Торенето се извършва в началото на пролетта. Торът се разпределя равномерно и кръгово около дървото, на безопасно разстояние от неговия ствол.
Зеленчукопроизводство:
Преди засяване или засаждане внесете в почвата 1 килограм тор на всеки 20 кв.м. По време на отглеждането на културата торенето се извършва повърхностно между редовете и се повтаря след 3-4месеца.
ПОЛЕЗНИСЪВЕТИ
Торът се хвърля, като се имитира сеене, при това внимавайки, той да не попадне върху крехките стъбла на растенията. Торенето започва в началото на месец март и се повтаря на всеки 3 месеца. След торене следва напояване, така че водата да проникне в почвата на дълбочина 10-15 см.
12%?
6,5%??4
6,5%??3
12%?2?5
17%?2?
2%?gO
6%S
0,02%?
0,01%?n

Купи с един клик

Наш оператор ще се свърже с Вас в рамките на деня, за да уточним всички детайли по поръчката Ви.
*
*
*


Спецификация Мнения

Разфасовка-литри 0.5 - 1 кг
За да оставите мнение, моля влезте в профила сиВход

ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА

 

Смесен тор NPK (15-15-15) 2.5 kg

NPK (15-15-15) 2.5 kg смес Смесените торове се прилагат пред- или присеитбено, както и като основно торене, внесени преди дълбоката оран наесен. Поради продължителния период на действие те се внасят еднократно в определените норми и срокове: - при есенниците - преди или със сеитбата - при зеленчуковите култури - преди разсаждането - при трайните насаждения - при покой накултурите, обикновено наесен или рано напролет със заораване. NPK (15-15-15) 2.5 kg смес
5,
49 /бр.
 

Амониева селитра 5 кг

Амониева селитра 5 кг Сроковете на внасяне на амониева селитра в почвата варират от ранна есен до късна пролет, а начините на внасяне се определят от биологичните особености на културата. - при зърнено-житни култури С цел предотвратяване на загуби от измиване и замърсяване на почвата запредпочитане е внасянето на азота да се извърши на порции. 1/3 от тороватанорма се внася с последната предсеитбена обработка (самостоятелно или заедно сфосфорния и калиев тор) или присеитбено - едновременно със сеитбата, аостаналите 2/3 - като ранно пролетно подхранване (февруари, март) или при първавъзможност за влизане в полето. При пропуснат срок цялата азотна норма може дасе даде като ранно пролетно подхранване, при първа възможност да се влезе впосевите. На слаби посеви, небратили през есента, азотно подхранване се извършва по-рано,а при добре развити - по-късно и по преценка с намалена доза. Препоръчително еторовите норми да се определят след направен агрохимичен анализ на почвата. - при зеленчуци Азотът е един от най важните елементи при храненето на зеленчуковите растения.Той стимулира растежа, удължава вегетационния период, забавя остаряването налистата и задържа узряването на плодовете. Той е незаменим елемент в процеса наформиране на всички части от растенията. За да се избегне забавянето навегетативния растеж, влошаването на химичния състав на зеленчуците, както ивсички негативни последици от недостига на азот е необходимо в максималнастепен да се оптимизира азотното хранене. Това най-лесно се постига чрез своевременнотои правилно внасяне в почвата на азот под формата на амониев нитрат. Амониевиятнитрат е подходящ, както за присеитбено торене, така и за подхранване по времена вегетацията на зеленчуковите култури. - при трайни насаждения Най-добре е амониевата селитра да се внесе преди започване на сокодвижениетопри лозята и в началото на вегетацията при овощните култури. За да се избегне едностранчивото торене се препоръчва внасянето в почвата и надругите хранителни елементи в съответствие с посочените в таблицата торовинорми. Амониева селитра 5 кг
7,
99 /бр.
 

Троен суперфосфат

5 кг Периодите през които се прилага тройния суперфосфат са предимно като есенно запасяващо торене, т.к. той е бавно действащ тор. Постепенното отдаване на актвното веществово се дължи на самата технология на производство и факта, че основната суровина са фосфорнируди. Те обуславят съдържанието на различни форми, в които се намира фосфора в продукта. За разграждането фосфора в почвата до форми, които са лесно усвоими за растенията, се изискава определени условия на средата. Водоразтворимиятфосфор е най-достъпния за културите, а останалите форми, които се съдържат в него, е необходимо да преминат през различни процеси за да достигнат тези форми. Благодарение на водоразтворимия фосфор, в който е свързан фосфора втора, той може да осигури моментно задоволяване на нуждите на растенията от фосфорна храна, останалите форми продължават да отдават активно вещество за по-дълъг период от време. Това му качество го прави много ефективен за селскотостопанство поради удълженото си действие. Троен суперфосфат 5кг
11,
99 /бр.
Сайтът използва „бисквитки“ („кукита“), за да ти предостави възможно най-доброто потребителско изживяване. Прочети още
Съгласен съм